Lopás

2024.08.29. 09:28

Elment a tulaj, rögtön feltörték a balatoni nyaralót

A Fonyódi Járási Ügyészség lopással vádol két többszörös visszaeső férfit, és egyikük élettársát, akik a Balaton-partra jártak betörni.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

2024 májusában abból a célból érkeztek gépkocsival Fonyódra, hogy vagyon elleni bűncselekményeket kövessenek el. Észrevették, hogy a közelükben lévő egyik nyaralóból autóval távoznak, ezért a férfiak az utcában kissé távolabb mentek, míg a nő a kocsiban maradt és megegyezésük szerint dudálással jelezte volna, ha a háziak visszatérnek. 

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Ezután a fiatalabb férfi felfeszítette az épület egyik ablakát, majd a betörők a házból használati tárgyakat vettek magukhoz, főként ékszereket, márkás lábbeliket, elektronikai eszközöket, de a dohányterméket és az alkoholos italokat sem hagyták ott. Összesen 600 ezer forint értékű lopott holmit vittek el a nyaralóból, amiből csak pár tárgy került elő. Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfiak ellen fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést javasolnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában