Galádság

2024.08.21. 09:11

Meglopták a portást a balatoni szállodában

Gyorsított eljárásban egy év börtönbüntetésre, valamint egy év közügyektől eltiltásra ítélte a Siófoki Járásbíróság azt a férfit, aki egy balatonföldvári panzió recepciójáról lopott.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség lopás bűntette miatt állította bíróság elé a büntetett előéletű férfit, aki ismeretlen társával surrant be a szállodába. A budapesti hajléktalan vádlott és társa 2024 júliusában kifejezetten azért érkezett vonattal a Balatonhoz, hogy vagyon elleni bűncselekményeket kövessenek el, egyszerűen szólva lopni. Még az érkezésük napján a délutáni órákban bement a panzió előterébe, majd amíg ismerőse figyelt, kivette a portás őrizetlenül hagyott táskájából a pénztárcát. A tolvajok a tárca átnézését követően a sértett 85 ezer forint készpénzét tartották meg, az iratait és a bankkártyáját pedig a pénztárcával együtt egy bokros területen eldobták. A portás azonban rövid időn belül felfedezte a lopást és a közelben lévő fiától kért segítséget, aki az elkövetők után futva végül a vádlottat tudta feltartóztatni. A siófoki rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették, majd ügyészségi indítványra a bíróság letartóztatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában