Helyi kék hírek

2024.08.29. 13:55

Óriási küzdelem a tűzoltóversenyen

Mohács adott otthont a XVII. Gróf Széchényi Ödön országos tűzoltósportversenynek, melyen húsz csapat indult és a somogyiak a középmezőnyben végeztek.

Harsányi Miklós

Fotó: Somogy VMKI

Hétfőn ünnepélyes megnyitóval kezdődött, kedden és szerdán kíméletlen erőpróbával folytatódott a speciális verseny - közölte csütörtökön a somogyi katasztrófavédelem. 

Fotó: Somogy VMKI

– A tűzoltók akkor is keresik a kihívásokat, amikor éppen senki nincsen bajban a közelükben – fogalmazott Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a verseny ünnepélyes megnyitóján. A tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy a verseny hevében sem szabad elfeledkezni a biztonságról és az egymás iránti tiszteletről.

Tartották is magukat ehhez a tűzoltók. Két napon keresztül húsz csapat mérte össze erejét és tudását. A verseny százméteres akadálypályával kezdődött, majd horoglétra-mászás következett. Szerdán négyszer százméteres váltóval kezdtek a tűzoltók, majd kismotorfecskendő-szerelés zárta a viadalt. 

A versenyt szerdán Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének társaságában zárta. A nagyatádi és barcsi tűzoltókból álló somogyi csapat (Vidák Balázs, Czifrák Csaba, Takács Péter, Pfeiffer Máté, Bódis Benjámin, Fadgyas Patrik, Horváth Richárd, Virth Gábor, Sándorfi Gergely, Rácz Gábor) a középmezőnyben végzett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában