Lebuktak: plüssök és játékkonzolok a titkos raktárban

Közel húszezer hamis játék került elő egy üzlet „titkos” raktárából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőreit a cégvezető sem tudta félrevezetni. A közel húszezer darab, több mint ötvenmillió forintot érő jogsértő árut lefoglalták .

Harsányi Miklós

A NAV pénteki tájékoztatása szerint az egyenruhások rutin ellenőrzésre érkeztek egy játékboltba. Az üzlet belsejében azonban egy zárt ajtó fogadta őket. 

- A boltvezető azt a magyarázatot adta, hogy még ő maga sem tudja mit rejt a titokzatos, fehér ajtó a helyiség hátsó részében - áll a közleményben. - A pénzügyőröket nem lehet ilyen könnyen félrevezetni, alig néhány perc elteltével, a pénztárgép melletti polcon meg is találták a raktár kulcsát, ahol a polcok roskadásig voltak ismert márkajelzésű plüssökkel, különböző figurákkal és játékkonzolokkal. 

A termékek megtalálásának körülményei, silány minősége és csomagolása arról árulkodott, hogy azok egytől egyig hamisak, amelyet a védjegyek jogosulti képviselői is alátámasztottak. Az adóhatóság arra is felhívta a figyelmet: a  rossz minőségű, játékhamisítványok a gazdaság szereplőinek okozott kár mellett a gyermekek egészségére is ártalmasak lehetnek.

A pénzügyőrök a közel húszezer darab, több mint ötvenmillió forintot érő jogsértő árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény, valamint szerzői vagy szerzői jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában