Videó

2 órája

Gyakorlat: kigyulladt egy elektromos autó a szántódi hotel mélygarázsában

Kigyulladt egy elektromos autó az egyik szántódi hotel mélygarázsában szerdán: négyen a füsttel teli helyiségben rekedtek. A somogyi ellenőrző gyakorlat feltételezése szerint három város tűzoltóira volt szükség – közölte csütörtökön a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. Csaknem 30 tűzoltó kapcsolódott a feladatba.

Harsányi Miklós

A tűz átterjedt egy másik járműre is, a lángokat a siófoki, a pétfürdői és a balatonfűzfői tűzoltók fékeztek meg. Az elektromos járműre egy speciális tűzoltó takarót borítottak,  amely a levegő oxigéntartalmának csökkentését vagy teljes elzárását idézi elő, így a tűz kialszik. 

Az egységek a négy sérültet megtalálták az átláthatatlan füstben: volt aki egy sarokba menekült a tűz elől, míg más a lifttel próbálta elhagyni az alagsort, de bent rekedt. Egy sérültet az egyik személyautóból mentették ki, a negyedik ember a garázs legtávolabbi részére menekült a füst elől, onnan azonban nem találta a kijáratot. A tűzoltók menekülőkámzsa segítségével a szabad levegőre kísérték a sérülteket.

A mintegy harminc tűzoltó jó taktika választásáról és hatékony együttműködésről tett tanúbizonyságot, hangzott el Gaál Attila tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő és Tompos Gábor tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes értékelésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában