Galádság

3 órája

Kifigyelték az idős nőket a fiatalok, Kaposvár utcáin fosztották ki az áldozatokat

Kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy fiatalkorú fiúval és felnőtt társával szemben, akik idősebb nők értékeit szerezték meg a kaposvári utcákon.

A vád lényege szerint a vádlottak 2024 februárjában megállapodtak abban, hogy olyan nőktől veszik táskáikat, akik egészségi állapotuk miatt nem tudják elhárítani a bűncselekményt. 

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A terheltek elhatározásuknak megfelelően először úgy vitték véghez a kifosztást, hogy a fiatalkorú fiú kapta ki egy hirtelen mozdulattal a mellettük elsétáló idősebb sértett kezéből a táskát, majd együtt futottak el a helyszínről. A vádlottak egy félreeső helyen átkutatták a táskát, amiből a sértett mobiltelefonja, 1000 forint készpénze és bankkártyája került a felnőttkorú vádlotthoz, aki a kártyát egyből használta is egy dohánybolti vásárlásnál. 

Két nap elteltével az idősebb terhelt már egyedül fosztotta ki az utcán gyalogló másik sértettet, akinek táskája elvételével a személyi okmányait, pár bolti terméket és ugyancsak bankkártyát szerzett meg, amivel ismét sikeres vásárlásokat hajtott végre. A terhelteket a közterületi és bolti kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították a kaposvári rendőrök, majd ügyészségi indítványra letartóztatta őket a bíróság. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú fiúval szemben javítóintézeti nevelésre, felnőtt társával szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában