2018.02.09. 20:00
Helyi ízekkel hódított Pohner Ádám a Bocuse d’Or magyar döntőjén
A balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét.
Budapest, 2018. február 8. Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese (b) és segítője, Csillag Richard ünneplik győzelmüket a Bocuse d'Or magyar döntőjét követő eredményhirdetésen a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2018. február 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese, és commis-ja, Csillag Richárd nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön, a közép-kelet-európai régió legjelentősebb élelmiszeripari szakkiállításán, a SIRHA Budapesten. Így ők képviselhetik az országot júniusban Torinóban. A Bocuse d'Or európai döntőjébe való jutásért hat séf versengett.
– Az én feladatom volt, hogy a lehető legjobban biztosítsam a hátteret, és ez sikerült – mondta Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa, a magyar Bocuse d'Or akadémia elnökségi tagja. – Ádámot még akkor ismertem meg, amikor először Lyonban Molnár Gábor segítőjeként versenyzett, akkor mondtam neki, hogy nagyon szeretném, ha együtt dolgoznánk. Egyebek mellett abban is kérte a segítségemet, hogy próbáljunk meg a helyi termelők erősségeit megmutatni a régióból.
Kétféle ételt, egy hús és egy vegetáriánus tálat kellett készíteniük a résztvevőknek 5 óra 35 perc alatt. A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök, és a velő voltak, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a rizottó rizs és a fürjtojás kellett, hogy szerepeljenek. Pohner Ádám hústálján a kötelező elemek mellett volt például somogyi tökmagolaj, téli szarvasgomba, zellergumó, körte, túró.
A Kistücsök 24 éves séfhelyettese egyébként Molnár Gábor mellett versenyezve már megjárta Lyont, és számos magyar és európai versenyen is részt vett.
– Lehetőséget kaptunk, hogy mi képviselhessük Magyarországot a torinói európai döntőn, júniusban. Fel se fogtuk, olyan friss az élmény – összegzett Pohner Ádám. – Jól sikerült a logisztika, igazi csapatmunka volt, egyedül nem tudtam volna végigcsinálni. Most egy picit pihenünk, majd néhány nap múlva elkezdjük a felkészülést az európai versenyre. Nagyon fontos, hogy mindenki higgyen magában és ne adja lejjebb az álmait.
Fotók: MTI