pályázat

2018.08.01. 15:46

TOP-forrásból korszerűsítik a csurgói intézményeket

Csurgó 84,5 millió forintot nyert el a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programból energetikai fejlesztésre.

Koszorus Rita

Gőzerővel dolgoznak Csurgón az önkormányzati épületek korszerűsítésén. A dél-somogyi város a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) 84,5 millió forintot nyert el energetikai fejlesztésre. A Mókuskert Óvoda, az Eötvös József Általános Iskola, a Városi Sportcsarnok, a Városi Könyvtár és a polgármesteri hivatal tetejére kerülnek napelemek a projekt keretében.

Ugyancsak TOP-forrás tette lehetővé, hogy korszerűsítsék a Csurgó Városi Szociális Intézményt, amely nappali ellátást nyújt. A város 80 millió forintot költ eszközbeszerzésre, mikrobusz és kerékpárok vásárlására. Emellett kívül-belül megújul az intézmény, hőszigetelést kap, a homlokzat is teljesen új arcát mutatja már, valamint a nyílászárókat is kicserélik. Az intézményt társulásban működteti Csurgó város önkormányzata, s mintegy 300 embert látnak el a szakemberek ezen keresztül. Ugyanis nem csak az idősek nappali ellátását oldják meg, de étkeztetés, házi segítségnyújtás is szerepel az intézmény palettáján.

A szociális intézmény esetében már csak az engedélyeztetési eljárások vannak vissza, s hamarosan hivatalosan is át lehet adni a megújult épületet. Az pedig már biztos, hogy mindkét pályázati fejlesztés őszre fog teljes egészében elkészülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában