NAV: bírságra számíthatnak a feledékenyek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) levélben értesíti azokat, akik az online számlaadataik, az online pénztárgépadataik és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak (NTAK) küldött adatok alapján érintettek lehetnek.

Harsányi Miklós

Fotó: Székelyhidi Balázs

– Turizmusfejlesztési hozzájárulást az étkezőhelyi vendéglátásban az étel és a helyben készített, nem alkoholtartalmú ital forgalmazása, a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás valamint bizonyos a buszos városnéző szolgáltatás után kell fizetni - közölte kedden a NAV. A hozzájárulás alapja a szolgáltatása áfa nélküli ellenértéke, mértéke 4 százalék. 

A hozzájárulást a havi és negyedéves bevallásra kötelezetteknek október 21-ig a 24TFEJLH-nyomtatványon kell bevallani, ami elérhető az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban. A bevallást és a befizetést sem érdemes halogatni: a mulasztók bírságra, a késők pedig késedelmi pótlékra számíthatnak. 

– A NAV revizorai a helyszíni ellenőrzéseken a számla- és nyugtaadás valamint az online pénztárgépek használata mellett a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettséget teljesítését is vizsgálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában