állatbarát

2019.08.25. 17:02

Gyertyák gyúltak az állatkínzás áldozatainak emlékére

Gyertyagyújtással emlékeztek meg a balotaszállási állatkínzás áldozatára Kaposváron, így csatlakozva az országos demonstrációhoz.

Koszorus Rita

Közel negyvenen tettek eleget a felhívásnak és jöttek el Kaposvárra a Kossuth térre, volt aki kedvencével érkezett. Míg mások madzagra kötött plüss állattal jelezték: egy játékkal lehet csak úgy bánni, ahogyan az internetre feltöltött videóban szereplő nő tette komondorával, de egy élőlénnyel nem. – Azt szeretnénk, hogy az állatbántalmazásoknak legyen vége – mondta Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület, elnöke. – Mindennapos már és úgy tűnik sajnos, hogy ezek a embertelen cselekedetek következmények nélkül maradnak.

Boncz Edit hozzátette: habár létezik szabályozás, az állatkínzások ügye megoldatlan.

Az országos demonstrációhoz 167 civil szervezet csatlakozott, országszerte pontban 16 órakor meggyúltak a gyertyák, amelyek az állatkínzás elleni küzdelmet jelképezik. Mások mellett a Siófoki Állatvédő Alapítvány is csatlakozott a felhíváshoz, akik a menhelyen tartottak csendes megemlékezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában