fotók

2019.09.08. 19:06

Elbúcsúztatták a nyarat megyeszerte

Nyárbúcsúztató és őszköszöntő rendezvényeket tartottak szerte a megyében a hétvégén.

K.G.

Mintha maga a természet is a búcsúra készült volna, mert szombaton esős, borongós idő köszöntött be. A szervezők lesték az időjárás-jelentéseket, de a legtöbb helyen a zivatarok ellenére kitartottak nézők. Bár néhol reggel még gumicsizmában és esőköpenyben kezdték a mulatságot, de délutánra sok helyen már kisütött a nap.

Zenés ébresztőre kelhettek fel a tabiak, mert a szüreti fesztivál kezdetén reggel lovasfogatok vonultak végig a városon, bejárva a mellékutcákat is. Közben a helyi fúvós zenekar fújta a talpalávalót, és a szőlősgazdák hátaslovakon csatlakoztak a menethez. A fogatokon utazott a helyi képviselő-testület és Schmidt Jenő polgármester is.

Színes műsort szerveztek a délutánra és estére, mondta Czoborné Csajági Rita, a Zichy Mihály Művelődési Központ vezetője. Tabon 26. alkalommal tartottak szüreti fesztivált, és 30 évvel ezelőtt kaptak városi rangot. Tabon és Kastélyosdombón Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket. Kastélyosdombón a falu lakói kispályás labdarúgásban, főzőversenyekben és népi játékokban is összemérhették az erejüket. Zamárdiban két napon át tartották a Szent Kristóf szüreti fesztivált, amely gasztropiknikkel is kiegészült.

Kaposváron három nyárbúcsúztató is esett szombatra, a különböző városrészek közösségeinek szervezésében. A Császárréten pónilovaglás, krosszmotor bemutató, darts és sakkverseny is várta az érdeklődőket. A környékbeli asszonyok már otthon elkezdték a főzést a vendégeknek, de palacsintát is lehetett sütni, mutatta Harsányi Csaba szervező. A Pipacs utcában és a Kecelhegyen is rendeztek sportnapokat és őszköszöntőket, valamennyi helyszínre ellátogatott Szita Károly polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában