egyenlőség

2019.10.12. 15:30

Nyárbúcsúztató esélynapot szerveztek

Nyárbúcsúztató civil esélynapot szervezett a Napkerék Egyesület és a Somogy Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház a kaposvári sportcsarnok előtti téren.

Marosi Gábor

Az estig tartó eseményre több száz óvodás, iskolás és felnőtt látogatott ki. A szervezők célja az volt, hogy népszerűsítsék az önkénteskedést és felhívják a figyelmet a sérült emberek elfogadására. Bemutatkozott a Vakok és Gyengénlátók-, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete.

– Zenés produkcióval sikerült színesíteni a napot – mondta Bontovics Balázs, a Somogy Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője. – Igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy minden korosztályt megszólítsunk. A mozgáskorlátozottak különféle közösségépítő feladatokkal készültek, de a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai is csatlakoztak hozzánk. Azt gondolom, fontos megmutatnunk minél több embernek azt, hogy egy fogyatékkal élő, hogyan tölti a mindennapjait – fogalmazott Bontovics Balázs. A nyárbúcsún 40 fiatal és idős önkéntes segédkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában