Járványügy Somogyban

2021.05.19. 13:30

Beoltva sem szabad könnyelműnek lenni Torma Sándor szerint

Torma Sándor gazdálkodó a koronavírus-járvány első hullámában is megállás nélkül dolgozott. A 67 éves, négydiplomás agrárszakember Somogyjád, Edde és Bodrog térségében 77 hektáron termeszt őszi árpát, búzát, kukoricát, napraforgót és cukorrépát is.

H. M.

– Számomra a gazdálkodás adja az életerőt – mondta. – Hogy a munkában a vírus se akadályozzon, rögtön regisztráltam az oltásra. Az AstraZenecát adták be, s nem tapasztaltam semmilyen mellékhatást. A megelőzés, az egészségvédelem alap, ráadásul közösségi ember vagyok.

Torma Sándor azt tanácsolja: mindenki legyen óvatos. Hazánkban hiába zajlik gőzerővel az oltás, a biztonsági szabályokat nem szabad ezután sem félvállról venni. A pandémia harmadik hullámában is rendszeresen használ kézfertőtlenítőt, s a másfél méteres távolságtartásra is állandóan ügyel.

– Szabálykövető vagyok, szerintem az előírások abban is segítenek, hogy megelőzzük az újabb hullámot – hangsúlyozta. – A baráti körömben szinte mindenki eleget tesz a járványügyi felhívásoknak. Olykor előfordul, hogy valaki lazábban veszi a szájmaszkra vonatkozó előírást. Nemrég egy középkorú férfira jóindulatúan rászóltam, s jeleztem, hogy a szabályok nemcsak a közösség, hanem a személyes érdekeit is szolgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában