2023.06.02. 19:56
Új szakácsok és pincérek erősítik a somogyi mezőnyt
Összesen 13 pincér és 23 szakács vizsgázott le két nap alatt a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Széchenyi István Technikum és Szakképzőiskolában.
Fotó: Lang Róbert
Pénteken zárult a számonkérés, a résztvevők négy fajta ételsorral rukkoltak elő, Kárász László, az iskola igazgatója kiemelte: a hallgatók lelkiismeretesen készültek. Szakemberek szerint aki akarnak, azok szinte azonnal elhelyezkedhetnek. Kertész Rezső, a Kisosz megyei társelnöke hangsúlyozta: a vendéglátás, s azon belül a szakács szakma, nagyon szép, sokoldalú és kreatív munka, de amíg valaki eljut erre a szintre, addig hosszú évek telhetnek el. Fontos, hogy a jelentkezők önállón tudjanak dolgozni, csak így képesek előrelépni.
Levizsgáztak a leendő vendéglátóipari szakemberek
Fotók: Lang Róbert