Munkája a hobbija

2023.10.06. 13:57

A lelkét is belefonja hajkölteményeibe Velner Ágnes

Két rangos amerikai szakmai versenyen is előkelő helyen végzett a kaposvári származású floridai fodrász, Velner Ágnes.

Koszorus Rita

A szakember ismét elkápráztatta az ítészeket fantasztikus hajfonataival és lélegzetelállító esküvői frizuráival. 
Először a világjárvány idején nevezett szakmai versenyre Velner Ágnes. Már elsőre is magára vonta a figyelmet, fantasztikus hajfonataival, s az első siker csak további fejlődésre sarkallta. – Első alkalommal az esélytelenek nyugalmával neveztem be, de aztán jöttek a sikerek, és ez is arra motivált, hogy jobban készüljek a versenyre, mondta Velner Ágnes. Nagyon erős volt idén a mezőny, ezért különösen boldog, hogy bejutott a legjobbak közé. Idén két versenyre is benevezte hajkölteményeit: az egyik a Behind the Chair-ONESHOT díja, a másik pedig a Beyond the Ponytail elnevezésű megméretés volt. Előbbin már harmadik éve beválogatják Velner Ágnest a világ legjobbjai közé. Utóbbi fodrászversenyen több kategóriába is küldött be fotót elkészült frizurákról, s két beküldött munkája a legjobb öt közé került. 

A kép az atlantai díjátadón készült.

 

A szívem-lelkem benne van abban a munkámban, amivel a TOP5 közé kerültem, hiszen ott a fotót is én készítettem. A szalonom mögött csináltam a telefonommal, egy kartonpapír volt a háttér, mégis úgy sikerült, mintha egy profi fotóstúdióban készült volna, 

-mesélte Ágnes. Ez a kategória nem csak arról szól, hogy szép legyen a frizura, mert akkor lehet benne sikeres valaki, ha a kép megszólítja a nézőjét. Egy-egy ilyen elkészült munka több mint egy frizura, hiszen nagyon sok múlik a modellen. Komoly odafigyelést igényel az is, hogy megfelelő legyen a smink és jól sikerüljön a versenyfotó is. 
Ágnes elmondta, a mostani siker mögött nagyon sok munka és lemondás van. 

Évek óta keményen dolgozom és most már úgy érzem, letettem valamit az asztalra. Sokszor a hét napból hatot dolgozom a szalonomban és hétvégén, amikor pihenhetnék, készülök a következő versenyre, 

- mesélte a West Palm Beachen dolgozó hajszobrász.

Ha érdekel a fodrász szakma, akkor ne hagyd ki podcast beszélgetésünket sem Hábián Márióval:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában