Katasztrófa

2023.10.25. 13:26

Nyílt napot tartott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sonline.hu

Hetedik alkalommal nyitotta meg a kapuit a középiskolások előtt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ. A Laktanya utcai katasztrófavédelmi objektumban valamennyi szakterület bemutatkozott. A nyílt nap valóságos élményeket kínált, több helyszínen, forgószínpadszerűen zajlottak az események.

A megnyitón a katasztrófavédelem sokrétű feladatköréről Ördög István tű. ezredes, a BM OKF Humánszolgálat Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont vezetője beszélt. Az ezredes elmondta, hogy a katasztrófavédelem sokirányú tevékenysége egyúttal megannyi fejlődési irányt is rejt. 

Hogy mennyire sokrétű a szervezet munkája, arról kézzelfogható ismereteket is szerezhettek a diákok, mi több, a saját bőrükön is megtapasztalhatták, hogy milyen érzés magasból menteni, roncsot vágni, veszélyes anyagot azonosítani. A különböző állomások, azaz a roncsvágás és a műszaki mentés helyszíne, a mászóház, a katasztrófavédelmi mobil labor, a HUNOR Mentőszervezet keresőkutyás egysége és a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat bemutatója, a játékos vetélkedő és a kéményseprők standja a szakma olyan részleteivel ismertette meg a tanulókat, amelyek a nagyközönség előtt általában rejtve maradnak.

Fotók: Molnár Máté -KOK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában