Gyógyítás

2024.02.11. 05:01

Lelkes önkénteseket toboroznak a gyerekek mellé

Újra kórházi önkénteseket toboroz a pécsi székhelyű Nevetnikék Alapítvány Kaposváron. Olyanok jelentkezését várják, akik tudják vállalni, hogy hetente legalább egyszer, kétórás élményprogramot tartanak azoknak a gyerekeknek, akik a kaposvári kórházban gyógyulnak.

Marosi Gábor

Kőműves Glória az alapítvány vezetője lapunknak elmondta, tavaly tavasszal már szerveztek egy toborzást, melyre többen is jelentkeztek. Jelenleg tizenketten teszik vidámabbá a kórházban fekvő gyerekek napjait.
– Szeretnénk legalább megduplázni az önkéntesek számát – emelte ki az alapítvány vezetője. – Éppen ezért van szükségünk tizennyolc évnél idősebb, lelkes segítőkre. Március 3-ig lehet jelentkezni a weboldalunkon elérhető űrlapon keresztül, majd tartunk egy online tájékoztatót, ahol mindenkit beavatunk a foglalkozások részleteibe. Ezután majd még interjúztatjuk a leendő társainkat, majd elkezdjük a három hónapos képzést. Fontos lenne, ha nemcsak nők, hanem a férfiak is jelentkeznének hozzánk. Azt vettük észre, hogy a gyerekek nagyon szeretik a fiúkat, hiszen teljesen más humort tudnak „bevinni” nekik a kórházba – tette hozzá Kőműves Glória.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában