Rekonstrukció

10 órája

Új tetőt kap a fonyódi hivatal

A cserepek eltávolításával megkezdődött a munka oroszlánrésze a fonyódi polgármesteri hivatal felújításán. A hivatali dolgozók már augusztus végén kiköltöztek az épületből, hogy elkezdődhessen a nagyszabású felújítás, amely már hosszú ideje váratott magára.

Koszorus Rita

Hidvégi József leköszönő polgármester azonban korábban úgy határozott, amíg a városi intézményeket, óvodát és bölcsődét, kulturális központot, iskolákat nem újítják fel és hozzák rendbe, addig a hivatal korszerűsítése sem kezdődhet el. Mostanra ezek a munkák elkészültek Fonyódon, így sorra kerül az önkormányzat „háza” is a korszerűsítések sorában. 

Javában zajlik a rekonstrukciós munka a fonyódi hivatal épületén

– A rekonstrukcióra azért volt szükség, mert több helyen is beázott a hivatal „A” épületének teteje, ezért a padláson edényeket helyeztek el, amikben felfogták a beszivárgó csapadékvizet, így nem károsodott az épület, de ez az állapot már tarthatatlan volt, mondta el kérdésünkre Erdei Barnabás alpolgármester. Hozzátette: így nem lehetett nagyobb fejlesztéseket sem elkezdeni a hivatal épületén. Pedig a fonyódi önkormányzat sikeresen pályázott a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében energetikai korszerűsítésre, amely a gazdaságos üzemeltetést teszi lehetővé. Ám amíg a tetőt nem hozzák rendbe a külső hőszigetelést, valamint a nyílászárók cseréjét sem kezdhetik el. 
– Az önkormányzat saját keretéből mintegy 70 millió forintot fordít a födém rekonstrukciójára, amelynek keretében a régi tetőt eltávolítják és új tető alá kerül a polgármesteri hivatal – tette hozzá Erdei Barnabás alpolgármester. 

Új év, új fejlesztés

A munkálatokat már láthatják a fonyódiak a Fő utcai épületen, ahol folyamatosan telik a konténer a lekerülő építési törmelékkel, a munkások fokozatosan cserélik a régi elavult tetőt újra. Így az épület idén teljesen új arcát mutatja majd az arra közlekedőknek. A munkával várhatóan december 31-ig végeznek és ezt követően megkezdődhet a 120 millió forintos energetikai fejlesztési pályázat kivitelezése is, amellyel tavaszra végezni kell. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában