Elismerés

2024.04.24. 08:58

Két somogyi fotós is a legjobbak közé került a Magyar Sajtófotó pályázaton

Természet és tudomány kategóriában második helyezést ért el a Magyar Sajtófotó pályázaton ifjabb Lőrincz Ferenc, kaposvári búvárfotós.

Koszorus Rita

A három beküldött képe közül a Fénysebességgel az űrben című felvétele nyerte el a zsűri tetszését. 
– Ezt a felvételt Indonéziában készítettem, ahova egy fotós versenyen nyertem utazást. Egy szardíniaraj előtt úszó medúzát sikerült megörökítenem – mondta Lőrincz Ferenc

Fotó: ifjabb Lőrincz Ferenc

A Magyar Sajtófotó pályázaton olyat kell mutatni, ami még nem volt, vagy van valami mögöttes tartalom és igazán különleges 

– tette hozzá Lőrincz Ferenc. Amikor a díjazott pillanatfelvétel készült, először járt Indonéziában. A medúzát Pápua Új-Guinea és a Banda-tenger közti területen, egy merülés közben sikerült megörökítenie.

 

– Általában külföldi fotós pályázatok által jutok el ezekre az egzotikus helyekre. Rengeteg helyen készítettem már búvárfotókat a nagyvilágban, de még mindig a bakancslistámon van a Galapagos-szigetek, és a Távol-Kelet is nagyon különleges számomra – mondta, hol merülne újból víz alá egy lélegzetelállító felvételért. De Indonézia is nagyon érdekes a különleges víz alatti élet miatt. 
A Magyar Sajtófotó pályázaton egy másik somogyi fotós, Röhrig Dániel szintén második helyezést ért el. A Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában érdemelte ki a második helyezést a szakmai zsűri döntése alapján Tornádóra várva című felvételével.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában