Veszélyes hulladék

2024.05.09. 11:30

Bérautóval szórta szét szemetét a kaposvár környéki erdőkben

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével vádol az ügyészség egy férfit, aki a ház körül összegyűlt szemetét egyszerűen kitette egy elhagyatott területen.

Kovács Gábor László

A harmincas éveiben járó férfi 2023 májusában elhatározta, hogy a lakóhelyén felhalmozott, részben veszélyes anyagokat is tartalmazó hulladékot egy Kaposvár környéki erdőben fogja elhelyezni, mivel annak szabályszerű elszállítására és ártalmatlanítására nem volt elegendő pénze.  A férfi ezért előbb teherautót bérelt, majd a több mint egy köbméter mennyiségű, gumiabroncsokat, autóalkatrészeket, üvegeket, cserepet, műanyagokat, illetve a veszélyes hulladéknak minősülő festékes flakonokat tartalmazó szemetet az esti órákban egy más tulajdonát képező külterületi ingatlanra szállította, és lepakolta. Ezzel hulladékgazdálkodási tevékenységet végzett, melyhez a szükséges engedélyekkel nem rendelkezett, ezért vádiratában az ügyészség felfüggesztettbörtönbüntetést kért a férfi ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában