Közlekedési Kultúra napja

2024.05.10. 19:50

Deseda partján hívják fel a figyelmünket, hogy kulturáltan közlekedjünk, hiszen sosem lehetünk elég körültekintőek

Kerékpáros regisztráció, kresz teszt és szerencsekerék is várta a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából tartott toponári eseményen.

Koszorus Rita

Fotó: TIBOR KOVACS

Sorra álltak meg a kerékpárosok, hogy teszteljék tudásukat. -Nem vették el a jogosítványom, úgyhogy még mindig ismerem a KRESZ-t, mondta kérdésünkre Gálosi Ferenc, aki feleségével kerékpározott a Desedánál. 

- Sokat szoktunk kerékpározni, én munkába is azzal járok. Sajnos sokan nem tartják be a szabályokat, mondta Gálosi Ildikó. - Én autózom is, de ha autóban ülök a kerékpárostól félek, ha pedig biciklizem az autósoktól. Sajnos sokan nem törődnek mások testi épségével, tette hozzá Gálosi Ferenc

A Közlekedési Kultúra Napján arra hívták fel a figyelmet, hogy nagyobb figyelmet kellene szentelni a biztonságos közlekedésre. 

Nekünk az az álláspontunk, hogy ezt minél előbb, már fiatal korban el kellene kezdeni. Hiszen ma már annyi féle közlekedési eszköz van, amivel össze-vissza mennek gyerekek és felnőttek egyaránt.

- mondta Tóth István, a Somogy Megyei Közlekedéstudományi Egyesület elnöke, amely a rendőrséggel, a Magyar Közúttal és a Somogy Vármegyei Kormányhivatallal közösen szervezte meg a figyelemfelhívó programot a Desedánál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában