Ingyenes egészségügyi szűrések

2024.06.26. 11:40

Idén is folytatódik az Egészségpart Digitális Egészségügyi Szűrőprogramja a Balatonnál

Idén is folytatódik az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőprogramja a Balaton partján, amely ingyenes szűrésekkel és interaktív programokkal várja a helyi lakosokat és a nyaralókat.

Hajdú Marianna

2415891421

Fotó: Halfpoint

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2021 nyarán indította útjára digitális egészségügyi szűrőközpontját, az Egészségpartot. A program célja, hogy a helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók számára egészségügyi szűréseket biztosítson, és interaktív programokkal támogassa az egészségtudatos életmódot.

Az idei szűrőprogramban nagyobb szerepet kapnak a digitális és mesterséges intelligencia alapú megoldások. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontja helybe megy, és a nyári szabadság alatt a strandok közelében teszik elérhetővé a szűréseket, valamint személyre szabott életmódtanácsokat adnak.

Az Egészségparton különféle szűrő- és interaktív programokat vehetünk igénybe. A szűrővizsgálatok között szerepel általános állapotfelmérés, amely magában foglalja a vércukor-, trigliceridszint- és koleszterinszint-mérést, valamint a vérnyomás- és pulzusmérést. Emellett bőrgyógyászati és digitális szájüregi szűrővizsgálatok is elérhetőek. A program részeként életmódi kockázatfelmérést és életmódtanácsadást is nyújtanak az egészségügyi szakemberek, ezenfelül funkcionális mozgásminta szűrést és testösszetétel-vizsgálatot is végeztethetünk, de dietetikai tanácsadást is kérhetünk.

Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontja június 28-tól 30-ig Balatonfüreden a Kisfaludy Strandon, július 19-től 21-ig Balatonalmádiban a strand előtt,  augusztus 9-től 12-ig Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon lesz jelen.

Bár idén a Balaton déli partján nem lesz megtalálható a szűrőprogram egyik állomása sem, de Lengyel Lívia szerint szeretettel várnak mindenkit ebből a régióból is. 

„Ez egy ingyenes szűrőprogram, így nyugodtan jöhetnek akár Somogy megyéből is. Balatonalmádi nincs messze, várunk mindenkit szeretettel a szűrő programra, a helybéli lakosokat és a Balaton környékén nyaralókat is” – invitál mindenkit Lengyel Lívia, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság sajtómunkatársa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában