Viharkárok

2024.06.04. 19:23

Leszakadt a gipszkarton a sok esőtől

Jelentős mennyiségű, helyenként száz milliméter csapadék hullott le Somogyban hétfőn. A hatalmas esőzés sok kárt okozott a településeken, ezért a tűzoltóknak többször is be kellett avatkozniuk.

Marosi Gábor

Mike

Fotó: Kadarkút ÖTP

Kaposváron egy tizenöt méteres fa gyökerestül fordult ki a földből, és maga alá temetett hat autót. A város hivatásos tűzoltói darabolták össze a fát. Az eset során személyi sérülés nem történt. Kadarkúton a Pipacs utcában az árkok teltek fel esővízzel. Ott is a tűzoltók segédkeztek.

Fa borult egy autóra Kaposváron Fotó: Kaposvári HTP

A legtöbb csapadék Mike térségében esett. Tóth Árpád a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta, fél óra alatt nagyjából száz milliméter eső zúdult a falura, erre azonban senki sem volt felkészülve.
– Több nyolcvan évnél idősebb ember is azt mondta, hogy egyszerre, ekkora mennyiségű csapadékot még nem látott – érzékeltette a problémát a polgármester. – Nagyon sok áteresz rossz állapotban van, ezért a hirtelen leesett nagy mennyiséget nem tudta elvezetni. Az egyik lakóház – melyben egy mozgáskorlátozott hölgy lakik – teteje annyira beázott, hogy a gipszkarton mennyezet leszakadt. A javítás folyamatban, mindenben próbálunk segíteni. Az a szerencse, hogy a házakban olyan jellegű károk nem keletkeztek, melyek visszafordíthatatlanok lennének – mondta Tóth Árpád. 

Fotó: Kadarkút ÖTP

A polgármester hozzátette, a hatalmas esőzés megmutatta, át kell vizsgálni a vízelvezető árkokat és az átereszeket, hogy legközelebb ne legyen ekkora belvíz a faluban.

Mosdóst is elérte a felhőszakadás hétfő délután. A településen jelenleg is zajlik a csapadékvíz-elvezető beruházás, melynek nagyjából háromnegyede már elkészült. Keresztes József polgármester megkeresésünkre elmondta, körülbelül ötven milliméter eső zúdult a falura, a vízelvezető pedig még félkészen is jól vizsgázott. Az ingatlanokban ugyanis nem keletkezett kár. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában