Megszépült a patinás étterem

2024.06.19. 17:42

Barbecue-ételekkel csalogat a megújult Akác Kadarkúton

Teljesen felújították az önkormányzati tulajdonú, gyakorlóhelyként is működő Akác Vendéglőt Kadarkúton.

Marosi Gábor

Fotó: Kovács Tibor

A beruházás záróeseményét szerdán tartották. Karsai József, a település polgármestere elmondta, az 1970-ben épült éttermet az elmúlt évtizedekben nem korszerűsítették, ezért is volt szükség a modernizálásra. A fejlesztésre, mely két részből állt, összesen 178 millió forintot nyert az önkormányzat. A Belügyminisztérium 110 millió forintjából a felújítást, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 68 millió forintos támogatásából a 80 négyzetméteres bővítést készítették el. 

– Júliustól fogadjuk a vendégeket, az üzemeltetést a száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit kft. végzi – emelte ki Karsai József. – A pályázat szerint 5 embernek kellene munkát adnunk, de már a kezdetben 8–10 alkalmazottal szeretnénk dolgozni. Nagy hangsúlyt fektetünk a barbecue-ételekre. Olyan kínálatunk is lesz, mely a nemzetközi trendeknek megfelelő – tette hozzá a polgármester. Az eseményen részt vett Réti Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában