Gyilkosság

2 órája

Letartóztatták a zákányi gyerekgyilkost, ő házi őrizetet, vagy nyomkövetőt szeretett volna

Letartóztatták a saját kisfiát meggyilkoló 37 éves férfit. A zákányi gyerekgyilkos egy disznóölővel lőtte fejbe a kétéves Kristófkát.

Barkóczy László

Mint arról a sonline.hu korábban beszámolt, a zákányi Tibor és élettársa, Anikó kapcsolata mintegy fél évvel ezelőtt megromlott. A nő a közös gyermekükkel együtt visszaköltözött a szüleihez Csurgóra, de nem kívánta akadályozni a férfit abban, hogy részt vegyen Kristófka életében. Mivel a bíróság még nem szabályozta a kapcsolattartást, a szóbeli megállapodásukat tartották irányadónak.

gyerekgyilkosság Zákányban
gyerekgyilkosság Zákányban

Október 11-én, pénteken kellett volna Tibornak hazavinnie a gyermeket az édesanyjához, de ő ezt megtagadta. A kétéves Kristófot fejbe lőtte egy disznóölő pisztollyal, majd három napig együtt élt a holttesttel. Az anya aggódott a fiáért, szólt a rendőrségnek. Az egyenruhások kimentek a zákányi házhoz és betörték az ajtót. Mikor Tibor ezt látta, megpróbálta saját magát is lelőni, de nem halt meg. Kórházba szállították, ahol megmentették az életét. 

A Bors úgy értesült, hogy a férfi már magához tért és az állapotából kifolyólag kihallgathatták, így a letartóztatási tárgyalást is megtarthatták.

Csütörtökön a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A gyerekgyilkos ez ellen kifogást emelt és szerette volna, hogy vagy a házi őrizetét rendeljék el, vagy - akár nyomkövetővel - szabadlábon védekezhessen. Kérelmét a bíróság elutasította. 

 

A Bors információi szerint a tettest egy hónapra tartóztatták le és átszállítják a berettyóújfalui rabkórházba. Így valószínűleg nem vehet részt a gyermeke temetésén sem.

Egy neve elhallgatását kérő családtag lapunknak azt mondta a letartóztatás hírére: megbocsáthatatlan, amit a férfi elkövetett és bíznak benne, hogy a legszigorúbb büntetést kapja.

 

Forrás: borsonline.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában