Somogyi Református Egyházmegye

2024.06.07. 16:40

Milliókkal támogatják a lelkész özvegyét a somogyi reformátusok

Marosi Gábor

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Több mint 4 millió 200 ezer forinttal támogatja a Somogyi Református Egyházmegye az április 10-én elhunyt Bíró István erdélyi református lelkész családját. A gyülekezetek az elmúlt hetekben gyűjtötték össze a jelentős támogatást. A Mezőföldi Református Egyházmegye 182 ezer 500 forinttal tudott segíteni, ezzel együtt összesen 4 millió 400 ezer forintot utalnak át a lelkipásztor özvegyének a napokban. 
A támogatásra óriási szüksége volt a családnak. A tragédia után három kisgyermek és egy születendő baba maradt félárván. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Bíró István madéfalvi lelkipásztor két lelkész társával tartott hazafelé, amikor Csíkszereda környékén autóbalesetet szenvedtek. Ketten túlélték a karambolt, de súlyos állapotba kerültek, Bíró István azonban életét vesztette. Az eset után az Erdélyi Református Lelkészértekezleti Szövetség adománygyűjtésbe kezdett, melyhez rengeteg gyülekezet csatlakozott. Hella Ferenc a Somogyi Református Egyházmegye esperese elmondta, jó érzés, hogy ennyien összefogtak, és ekkora összeggel segítették az elhunyt lelkipásztor családját. Korábban katasztrófáknál már megmozdultak a somogyi reformátusok, ennyi pénz azonban még nem gyűlt össze semmire. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában