Versekkel, novellákkal indultak a pályázaton

2024.07.10. 02:00

A boldogság nyomában

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Esélyteremtési Főosztálya februárban hirdette meg a „Boldogság kék madara III.” című irodalmi pályázatot, amelyre az SZGYF fenntartásában működő, felnőttkorúak ellátását biztosító intézmények ellátottjai küldhették el alkotásaikat.

Lőrincz Sándor

A pályázatot azzal a céllal írták ki, hogy az otthonlakók irodalmi alkotásokon keresztül bemutathassák, hogy mi foglalkoztatja őket, s mit jelent számukra a boldogság? A beérkezett pályaműveket a közelmúltban értékelte és rangsorolta a bíráló bizottság, a díjakat ünnepélyes keretek között adták át a budapesti SZGYF-székház nagytermében. 
A pályázat 100 ezer forintos fődíját Orsós György, a berzencei Szeretet Integrált Szociális Otthon lakója vehette át, aki az elmúlt időszakban számos alkalommal szerepelt sikeresen különböző irodalmi pályázatokon. A mostanira személyes indíttatású, megrendítő novelláját küldte be A könyv címmel. A pályaműben hányattatásokkal teli élete jelenik meg, kiemelve a reményt adó hit szerepét, mint boldogságforrást. 

Orsós György nyerte a 100 ezer forintos fődíjat

Németh Renáta, Perák Rózsa, Horváth István és Bogdán Márió, a drávatamási intézmény ellátottjai közösen írtak egy megindító történetet Boldogság szigete címmel. Munkájukat könyvcsomaggal jutalmazták. 
A kéthelyi Remény Integrált Szociális Intézmény lakója, Beleznai László egy verssel vett részt a pályázaton; művét oklevéllel ismerték el a szervezők.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában