A gyógynövényekkel is megismerkedtek a kézművestáborban

2024.07.05. 09:16

Agyagoztak, szappant öntöttek

A mesztegnyői faluház évtizedek óta várja a tanév befejeztével a gyerekeket a hagyományos kézműves-napközis táborába. Az idén 40 gyerekkel és 5 önkéntessel dolgoztak együtt 5 napon át.

Sonline.hu

Fotó: MW

– A különféle kézműves tevékenység, agyagozás, gyöngyözés, szövés, fonás, karmantyúzás, zászlókészítés, szappanöntés mellett a gyerekek közbiztonsági vetélkedőn vehettek részt a Marcali Rend­őrkapitányság jóvoltából – tudtuk meg Kövesdiné Panyi Antónia táborvezetőtől. 
– Megismerkedtek a gyógynövényekkel; az agancsok, tollak alapján a jellegzetes állat­állományról, életmódjukról is szerezhettek ismereteket a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet természetvédelmi őreinek segítségével. 
A táborzáróra mind a hat csapat saját vidám műsorral lepte meg a szülőket, nagyszülőket. A táborzárást emléklapokkal, közös tánccal, langallózással, sütizéssel tették hangulatosabbá, felejthetetlenné. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában