Nemesdéd és Fonyód újraválaszt

2024.07.07. 10:53

Hat órakor ismét megnyitottak a szavazókörök két somogyi településen

Rendben megnyitottak a szavazókörök Nemesdéden és Fonyódon vasárnap reggel.

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: Zetovics Mario

Megismételt képviselő-választást tartanak vasárnap Fonyódon és Nemesdéden. Nemesdéden választási csalás gyanúja miatt kell megismételni a voksolást, ahol polgármestert választanak. Míg Fonyódon a képviselők fellebbezései és a szavazatok újraszámlálása után döntött úgy a Kúria, hogy megsemmisíti az eredményt és új voksolást ír ki az egyéni listás jelöltekre. 

A választással kapcsolatos információkról folyamatosan tájékozódhatsz oldalunkon, ahol az eredményeket is közzétesszük az urnazárást követően. 

Frissítés:

20:20

A megismételt nemesdédi polgármester választáson is Kovács Gyula nyert, Kuti Józseffel szemben. Értesüléseink szerint Kovács Gyula 228 szavazatot kapott míg Kuti Józsefre 155 szavazó adta le voksát. A június 9-i választáson, amely után választási csalás gyanúja miatt újat kellett kiírni, előbbi jelölt 222, utóbbi pedig 146 voksot kapott.
19:40

Bezártak a szavazóhelyiségek a vasárnapi megismételt somogyi választásokon. Úgy tudjuk Fonyódon a választásra jogosultak 49,8 százaléka járult az urnákhoz, ami valamivel alacsonyabb részvételi arány, mint június 9-én. Akkor a szavazásra jogosultak 6 százaléka adta le a voksát a települési listás képviselő-jelöletekre. 
Az 587 választásra jogosult közül 384-en adták le szavazatukat Nemesdéden a polgármester-jelöltekre, ahol polgármesterre szavaztak. Rendben lezajlott a szavazás, rendkívüli esemény nélkül , tájékoztatott Ács Attila, jegyző. Itt is szerényebb volt a részvétel, mint a június 9-i voksoláson. 

13 óra

Rendkívüli események nélkül zajlanak a megismételt választások Somogyban. Nemesdéden délig a választásra jogosultak 40 százaléka járult az urnákhoz, tájékoztatta szerkesztőségünket Ács Attila, jegyző. Elmondta: a lakosság nyugodtan és folyamatosan érkezik a Kultúrotthonban kialakított szavazókörbe. A választási kedv a településen a részadatok alapján valamivel gyengébb, mint a június 9-i voksoláson. 

Fonyódon sem történt rendkívüli esemény, úgy tudjuk délelőtt tíz óráig azonos volt a részvételi arány, mint az első alkalommal. Azonban ma ülésezett a Helyi Választási Bizottság. A város honlapjára feltöltött határozat alapján Németh Helga képviselő-jelölt nyújtott be  írásban kifogást  választási csalás, valamint választási kampány alatt történő jogsértések miatt. A jelölt Hidvégi József egy facebook bejegyzése miatt kérte eltiltását a választástól. A Helyi Választási Bizottság a kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasította, mivel az nem felelt meg a jogszabályi követelményeknek. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában