Akadályfutó fellegvár

4 órája

Akadályfutó álom: Extrém akadályok tizedelték a versenyzőket Nagyatádon

Ebben az évben Nagyatád adott otthont az OCR akadályfutó országos bajnokságnak. Az akadályfutó indulókat nagyon nehéz akadályok és nyolc kilométer terep várta.

Barkóczy László

 

 

Az eddig megszokottól eltérően ez alkalommal az akadályfutó versenyt nem a 63. Bázis területén rendezték meg, hanem a nagyatádi szoborparkot jelölték ki a szervezők, és azon a területen alakították ki a pályát.

Minden akadályfutó talált magának kihívást bőven
Minden akadályfutó talált magának kihívást bőven
Fotó: Barkóczy László

Már kora reggel lehetett tudni, hogy az időjárás sem a versenyzőknek kedvez: a többnapos esőzéstől felázott a talaj, vizesek voltak az akadályok. Azokat a pályarészeket, amiket nem borított fű, azonnal birtokba vette a sár. Így aztán különösen nehezített feltételek mellett vághatott neki a nyolc kilométerből és 35 akadályból álló pályának az elit mezőnye. A táv és az akadályszám minden kategóriában megegyezett. Az elit mezőny dolgát tovább nehezítették azzal, hogy csak kétszer próbálhattak meg egy akadályt, ami ha ezután sem sikerült, komoly időbüntetést kaptak.

 

Szigorú szabályok szerint versenyeztek az akadályfutó sportolók

 

Az elit mezőnye után az úgynevezett Age Group (korosztályonkénti) kategóriák rajtolhattak párban, két perces időközönként. Nekik csupán annyi volt a „könnyítés”, hogy háromszor is rápróbálhattak egy-egy akadályra.

 

Az idei országos bajnokságot a 63. Bázis és a Running Warriors Team közösen szervezte. Azt eddig is tudhatták a versenyzők, hogy a Vlasics Zoltán rendezte versenyeken mindig különleges, és extrém nehéz feladatok várnak majd rájuk. Most, hogy együttműködésben építették a pályát a szervezők, ismét sikerült szintet lépni: extrém nehéz akadályokkal tűzdelték tele a pályát. Az eső tovább nehezítette a versenyzők dolgát, hisz az alapból nehezen teljesíthető akadályok még csúszós vizesek is voltak, így aztán a nézők gyakran láthattak feladatot újra próbáló versenyzőt.

A tapasztalatoknak, és a látottaknak némileg ellentmond, hogy a verseny után megkérdeztük Strommer László OCR akadályfutót, akit legtöbben talán a televízióban látható Ninja Warrior című műsorból ismernek a legtöbben, hogy sikerült a versenye.

– Nagyon jó, és technikás pályát építettek a szervezők erre a versenyre – mondta el kérdésünkre az akadályfutó. – Persze, ahogy itt már megszokhattuk, volt megint egy csomó cipelős feladat, az nekem annyira nem fekszik, de megcsináltam. A befutó előtti rönkcipelés például már egyáltalán nem hiányzott az életemből. De a mászós akadályok nagyon jól mentek, egyetlen egyszer sem hibáztam, így egészen jó helyre várom magam, talán még a dobogó is meglehet.

Váczi Kíra akadályfutó is küzdött a csúszós, extrém nehéz akadályokkal

A mára az akadályfutás fellegvárának számító Nagyatádon szombaton nem zárult le a rendezvény. Vasárnap a sport népszerűsítése céljából a nagyközönség is kipróbálhatja az akadályfutást egy 5 és egy 2 kilométeres, könnyített pályán. A hét utolsó napjára csapatokat, családokat, egyéni indulókat, de para sportolókat is várnak a szervezők.

Az eredményeket ide kattintva lehet megtekinteni!

@sonline_hu OCR Akadályfutó országos bajnokság volt Nagyatádon! 💪👍 #fyp #ocr #akadályfutás #63bazis ♬ eredeti hang - SonlineTok

Egy kis múltidéző a tavalyi versenyről is:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában