Foglalkoztatás

2024.07.07. 16:01

Még több partnerrel működne majd együtt a büntetés-végrehajtási Intézet

A Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet újabb együttműködési lehetőségeket keres a foglalkoztatásban. Jelenleg több mint 90 százalékos telítettséggel üzemelnek, a munkáltatásban az arra alkalmas fogvatartottak 80 százaléka vesz részt.

– Ők többek között az intézet mosodájában, a főzőkonyhában és a házi műhelyben dolgoznak, de lehetőségük van bérmunkáltatás keretei közt is dolgozni – tájékoztatta portálunkat a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) kommunikációs főosztálya. 

A BVOP azt is közölte: a fogvatartottak visszailleszkedése érdekében jelenleg személyiségfejlesztő tréningeket, konfliktuskezelést, illetve egyéni és csoportos drog­prevenciót, jobb agyféltekés művészetterápiát, egyéni és közösségi lelki gondozást és istentiszteletet tartanak a kollégáik. A jóvátételi programon belül két fogvatartott bűnmegelőzési előadást tartott az intézetbe érkezett középiskolás diákok részére, s két további program is szervezés alatt áll, amelyek megvalósulása a nyáron várható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában