MÁV

2024.08.27. 09:03

A kaposvári IC-k is a Keleti pályaudvarig közlekednek

A Keleti pályaudvar bevezető vágányain kedd reggelre befejezték a helyreállítási munkálatok nagyrészét. Már a kaposvári és a pécsi IC-k is a teljes útvonalon, a Keleti pályaudvarig közlekednek. A hegyeshalmi fővonalon közlekedő vonatok egy része még kora délutánig rövidebb útvonalon közlekedik, Kelenföldről indul.

Harsányi Miklós

Fotó: Éberling András

A Keleti pályaudvar bevezető vágányain kedd reggelre befejezték a helyreállítási munkálatok nagy részét - tájékoztatott kedden reggel a MÁV. - Kőbánya felső felé már mindhárom vágányon zavartalan a forgalom, Ferencváros felé (Kelenföld felé) az egyik vágányon már közlekedhetnek a vonatok, a másik vágány várhatóan déltől lesz használható.

A pályaudvar bevezető vágányain fennálló korlátozás miatt néhány vonatnál 5-10 perces késésekre, a megszokottnál hosszabb várakozásra kell számítani.

Már az újszászi és a hatvani vonal elővárosi vonatai is, valamint a pécsi és kaposvári IC-k is a teljes útvonalon, a Keleti pályaudvarig közlekednek. A Keleti pályaudvar és Rákos között már nem indulnak pótlóbuszok, a H8-as héven, valamint a Kőbánya felső és Rákos állomás eléréséhez ajánlott BKK járatokon már nem érvényesek a vasúti jegyek. Az S76-os vonatok mindegyike is már Rákosig közlekedik.

  • A hegyeshalmi fővonal felől a vonatok már a Keleti pályaudvarra érkeznek, így a Hegyeshalomból 5:57-kor elindult távolsági személyvonat (9307) és a Kálmán Imre EuroNight (EN 463) is.
  • Kora délutánig még a soproni és szombathelyi IC-k Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak. Az M2-es és M4-es metró teljes vonalán a vasúti jegyek délig érvényesek.
  • A Keleti pályaudvarról 9:40-kor Salzburgba induló Railjet (12062) és a 10:40-kor Bécsbe induló Liszt Ferenc EuroCity (EC 142) még Kelenföldről indul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában