Somogyi Nyugdíjasok

2024.08.22. 13:53

Dalba foglalták a hazát

„Hazámba vágyom, Duna-Tisza partja vár, Szebb ott az álom, szebben dalol a madár…” – szólt az ének Szerencsés Józsefné csodaszép előadásában a Deseda Menti Nyugdíjas Szövetség Zimányban tartott rendezvényén.

Varga László

Varga Józsefné elnök augusztus 20-a jelentőségéről beszélt, majd megszegték az új kenyeret, amelyből mindenki kapott. 
Az ünnepség csúcspontjaként a Korona Nyugdíjas Egyesület Margittay Tündével az élen elénekelték a Honfoglalás című film betétdalát. Messzire hangzott, hogy „ez a föld a tiéd, ha elmész, visszavár.” Ez alkalommal is üde színfoltjai voltak a rendezvénynek a hangszeres szólisták, így a koronások állandó tangóharmonikás kísérője, Nagy László és névrokona, a mandolinon játszó Nagy Lászlóné. Az ünnepi műsort a Deseda énekkar vidám egyvelege zárta, az ezt követő ebéd után pedig, a szokásoktól eltérően, a nagy hőség miatt hamar szétszéledt a társaság. 
– Csodálatos élményben volt részünk, szinte hihetetlen, mennyi tehetséges, kiemelkedő énektudással és előadói képességgel rendelkező időskorú él közöttünk – jegyezték meg többen is a hallgatóság soraiból. A rendezvény sikeréért sokat tett Halmos Lászlóné vezetésével a zimányi nyugdíjasklub is, amely főleg a vendéglátásban jeleskedett, míg az önkormányzat Takács János polgármesterrel az élen immár sokadik alkalommal biztosította a közösségi házat díjmentesen a szövetség számára és járult hozzá a költségekhez. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában