Szeretetszolgálat

2024.08.14. 17:30

Iskolakezdés: táskába pakolták a segítséget

Rászoruló somogyi családok iskolakezdését támogatta a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) szerdán. A Drávamenti Óvodák Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve 14 településre juttattak el tanszer-adományokat. A fejenként több tízezer forint értékű segítségből 114 gyermek részesült még az iskolakezdés előtt.

Marosi Gábor

Iskolakezdési támogatást kaptak a babócsaiak az új tanév előtt

Fotó: TIBOR KOVACS

A családsegítő szolgálat babócsai irodájának udvarán osztották ki a színes iskolatáskákat, tolltartókat és az iskolában szükséges tanszereket az MRSZ alsóőrsi munkatársai szerdán. A szeretetszolgálat dolgozói Ladra, Szulokra és Homokszentgyörgyre is vittek csomagokat. Fehérné Kiszlinger Anett, az MRSZ Dunántúli Egyházkerületének adománykoordinátora elmondta, az iskolakezdési támogatást a „Radírozzuk ki a különbségeket!” program keretében tudták megvalósítani. A rászorulók új és jó állapotú használt eszközökhöz jutottak hozzá. Utóbbit református iskolákban gyűjtötték össze a tanév vége előtt. 

Iskolakezdés: táskába pakolták a segítséget a reformátusok az iskolakezdés előtt
Iskolatáskába pakolták a segítséget a reformátusok az iskolakezdés előtt
Fotó: TIBOR KOVACS

 

 – Megháromszorozódott a kérelmek száma a mi irodáknál – hangsúlyozta Fehérné Kiszlinger Anett. – Ennek az lehet az oka, hogy egyre többen ismernek minket és mernek segítséget kérni, illetve sokan kerültek nehéz anyagi helyzetbe – mondta.

A babócsai Talpas Norbertné is sorba állt, hogy legkisebb gyermekének telepakolt új iskolatáskáját átvegye. Az asszony érdeklődésünkre elmondta, egy felnőtt és kettő iskoláskorú gyermeke van, akiknek a tanévkezdés legalább 60 ezer forintba kerül. Éppen ezért minden hasonló lehetőséget megragadnak, hogy csökkenjen a kiadásuk. Öten élnek egy háztartásban, és 250 ezer forintból gazdálkodnak minden hónapban.

Szántó Renáta, egy másik babócsai édesanya gyermekével közösen érkezett az adományért. Elmondta, hatalmas segítséget kaptak, mert ha ezt mind meg kellene venniük, akkor az jelentősen megterhelné a pénztárcájukat. Pál Johanna és testvére Pál Zsolt közös csomagot kapott az MRSZ-től. A hatalmas zacskóban füzetek, írólapok, tollak, színes ceruzák és számológép is volt. A fiatalok örültek a segítségnek, mert szüleiknek most ennyivel kevesebb tanszert kell megvásárolniuk.

Felruházzák a családokat az iskolakezdés előtt

Bokor Margit a Drávamenti Óvodák Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat babócsai, bolhói és rinyaújnépi családsegítője érdeklődésünkre elmondta, a kistérségben nagyon sokan küzdenek anyagi problémával, mélyszegénységben élnek. Több család egyetlen bevétele a gyerekek után járó családi pótlék, azt kell beosztaniuk minden hónapban. – Az iskolakezdés miatt most is nagyon sokan fordultak hozzánk segítségért – emelte ki Bokor Margit. – A református szeretetszolgálattal 2021 óta vagyunk kapcsolatban, és folyamatos segítséget kapunk tőlük. Nemcsak a nagyobb ünnepekkor kapnak támogatást a látókörünkbe tartozó családok, hanem bármilyen krízishelyzet idején. Nemrég ruhaadományt kaptunk az MRSZ-től, ezért még az iskolakezdés előtt szervezünk egy börzét – tette hozzá.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában