Ökumenikus

2024.08.16. 20:00

Piknikmozival indult az iskolakezdési segélyakció

Szabadtéri mozival egybekötött jótékonysági családi pikniket szervezett pénteken az Ökumenikus Segélyszervezet a kaposvári Városligetben. A céljuk, hogy felhívják a figyelmet a napokban indult Iskolakezdés együtt! országos segélyakciójukra. Összesen kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját töltenék meg a tanévkezdésig, ehhez kérik az adományozók segítségét. A 1353-as adományvonalon bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez.

Kovács Gábor László

Többen beöltöztek a jótékonysági filmvetítésen

Fotó: Lang Róbert

Somogyban 428, Kaposváron több mint 100 gyermeket segítenek ezzel, mert 9 somogyi intézménybe, jelenlét pontokra, családok átmeneti otthonába, Biztos kezdet gyermekházba jut majd az iskolatáskákból. Vagyis az adományok negyede érkezik vármegyénkbe az iskolakezdésre. Egy csomag értéke 15 ezer forint, lesz alsósoknak és felsősöknek, fiúnak és lányoknak, sőt egyénre szabottan is összeállíthatják a tartalmát. 

Ökumenikus segélyszervezet, iskolakezdés
Az Ökumenikus segélyszervezet a kaposvári Városligetben szervezett jótékony filmvetítést az iskolakezdés előtt
Fotó: Lang Róbert

Az iskolakezdés előtt több száz iskolatáskát töltenének meg

Kaposváron öt évvel ezelőtt indult a filmvetítés, és bár vándorrendezvénynek szánták, mégis itt ragadtak a jó hangulat miatt, mondta a mozi előtti sajtótájékoztatón Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója. Együtt erősebbek vagyunk, hangsúlyozta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere, aki megemlítette az önkormányzat iskolakezdési támogatásait is. 

Támogatóként Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy Ukrajnából menekült kárpátaljai magyarok elhelyezkedését is segítették. A rendezvényen önkéntesként jelen volt Wolf Kati énekesnő, aki elmondta, hogy 13. éve vesz részt a kampányban, és a szívéhez nőtt, hogy minden gyerek egyenlő eséllyel induljon az iskolában. 

A Shrek első részét vetíttették 

A résztvevők magasba emelték a 1353-as számot, majd a Shrek első részét nézték meg a családok. A jelmezben érkezők és a rajzpályázaton résztvevő gyerekek ajándékot is kaptak. Az érdeklődők kipróbálhatták, hogy milyen érzés nehezített pályán focizni, de babzsákos célbadobáson, kacsahalászaton vagy óriás memóriajátékon is részt vehettek, emellett kézműves foglalkozással és arcfestéssel is várták a gyerekeket.   

          

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában