Kinőtték az óvodát

2024.08.07. 06:54

A kormány segítségét kéri a polgármester, már több mint kétezren élnek Ságváron

Míg több intézmény azzal küzd Somogyban, hogy feltöltse a csoportjait gyerekekkel, Ságváron arra keresnek megoldást, hogyan helyezzenek el plusz egy csoportot az óvodában.

Koszorus Rita

Fotó: MW

Szépen gyarapodik Ságvár lakossága, hiszen az észak-somogyi település lélekszáma már meghaladta a kétezret, nemrégiben gyakorlatilag kinőtték az óvodát. 

– A meglévő három csoportunk már megtelt a Bóbita Óvodában, és van még egy csoportra való gyerekünk

 – mondta Kecskés Gábor polgármester, aki most csapatával azon dolgozik, hogy a lehető legjobb megoldást találják meg az égető kérdésre. A településvezető hozzátette: mindenképpen helyben tartanák a gyerekeket, ugyanis a környező településeken sincs hely és nem is akarják utaztatni őket.
– Levélben kértem segítséget a kormánytól, mert 35 millió forint támogatásra volna szükségünk ahhoz, hogy ideiglenesen bővíthessük az épületet. 

Folyamatosan építkeznek Ságváron, az új művelődési ház is hamarosan elkészül

Buzsákban hasonlóan megnőtt a lélekszám az utóbbi években, ami hasonló gondokat jelenthet.
– Most hét gyerek van a minibölcsődénkben, de egy teljes csoportot is meg lehet majd tölteni szerintem. Gondolkodunk bővítésben, de úgy vélem, erre majd csak jövőre lesz szükség – mondta érdeklődésünkre Kara Lajos polgármester.

Somogyjádon korábban már bővítették a bölcsődét, tudtuk meg Lőrinczné Kiss Ilona polgármester. Így már két minibölcsődei csoportba járnak a jádi lurkók, összesen tizenhatan.

Az elmúlt pályázati ciklusban 14 óvoda és bölcsőde fejlesztés valósult meg a Somogy Vármegyei Önkormányzat partnerségével. Volt, ahol minibölcsődét alakítottak ki, olyan is, ahol bővítették a már meglévőt, de óvodák fejlesztésére és bővítésére is szükség volt.
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában