Ketten maradtak az előző szezonban szerepet társaságból, s tízen csatlakoztak

2024.08.26. 12:00

KNRC: megújult csapat várja a rajtot

Jelentősen átalakult csapattal kezdte meg a felkészülést a Kaposvári Női RC. Az előző szezonban szerepelt (siker)csapatból csak ketten maradtak: tízen távoztak, s ugyanennyi az új játékosok száma is. A KNRC napi két edzéssel készül az októberben rajtoló bajnokságra.

Fenyő Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Augusztus 20-án kezdte meg a nyári alapozást a Kaposvári Női RC (KNRC) élvonalbeli csapata. Az első közös edzésen mind a 12 játékos – így az öt külföldről igazolt légiós és a négy magyar röplabdázó – is jelen volt. Naponta két tréning vár a hölgyekre: délelőtt inkább az erőnlétre helyezik a fő hangsúlyt, délután pedig a labdás foglalkozások szerepelnek az előtérben. Október első hétvégéjén rajtol majd a bajnokság, novemberben pedig következik a CEV Kupa.

KNRC, röplabda
Elkezdte a felkészülést a KNRC
Fotó: Muzslay Péter

A szakmai stábban is történt változás. A francia Vincent Lacombe vezetőedzőnek az az egykori válogatott Szabó Dávid a segítője, aki korábban Kazincbarcikán játszott, majd edzősködött, névrokona pedig a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolában a női utánpótlás munkáját vezényli.

– Az előző szezon történelmi jelentőséggel bírt klubunk és a város számára, hiszen a kaposvári női röplabdázás először szerzett érmet az Extraligában, ráadásul egyből egy ezüstöt sikerült begyűjteni az élvonalban. Kétszer is felállhatott a csapat a dobogóra, lévén előtte az Érden rendezett Magyar Kupában harmadikak voltunk – mondta a Kaposvári Női RC kommunikációs menedzsere, Barbarics András.

 – Ez sok munkával járt, így még nagyobb öröm volt megélni a sikert mind a játékosok, mind pedig a szakmai stáb számára. Tisztában vagyunk vele, hogy most sokan hasonló eredményeket várnak, de még nagyon korai lenne az idei tervekről beszélni. Alig egy hete vannak együtt a lányok, még edzőmeccset sem játszottunk, így még nem mennénk bele találgatásokba. Annak viszont nagyon örülünk, hogy a nemzetközi kupaporondon is megmérettetjük magunkat. A naptárunkban több edzőmérkőzés is szerepel a hétvégéken. Tervben van egy felkészülési torna is, de ennek sincs még konkrét időpontja; ezekről mind időben tájékoztatjuk majd a szurkolóinkat, hiszen lesznek olyan edzőmeccsek, amelyekre őket is sok szeretettel várjuk majd.

A Kaposvári Női RC játékoskerete: Kotormán Réka, Kveta Grabovska (cseh) – feladók; Godó Panna, Borhi Luca, Bruna Pezelj (francia), Thana Fayad (kanadai) – szélső ütők; Tea Kojundzic (horvát) – feladóátló; Szerényi Gréta, Horváth Lili, Bettina Yli-Sissala (finn) – centerek; Rády Boglárka, Nagy-Hegyesi Réka – liberók.

Így alakult át a KNRC kerete:

Érkeztek (9): Kotormán Réka (Swietelsky-Békéscsaba), Kveta Grabovska (cseh; Dresdner – Németország) – feladók; Bruna Pezelj (francia, Hylte/Halmstad – Svédország), Thana Fayad (kanadai; Dinamo Bucuresti – Románia) – szélső ütők; Tea Kojundzic (horvát; Volley Düdingen – Svájc) – feladóátló; Szerényi Gréta (Szent Benedek Röplabda Akadémia, Balatonfüred), Horváth Lili (Diósgyőri VTK-Ongropack), Bettina Yli-Sissala (finn, Pölkky Kuusamo – Finnország) – centerek; Nagy-Hegyesi Réka (Szegedi RSE) – liberó.
Az utánpótlásból került fel (1): Borhi Luca (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola USE) – szélső ütő.
Maradtak (2): Godó Panna – szélső ütő; Rády Boglárka – liberó.
Távoztak (10): Pauline Martin (francia, Quimper Volley 29 – Franciaország), Isadora Nicolai (brazil; Abel Moda Volei – Brazília) – feladók; Szedmák Réka (Dinamo Bucuresti, Románia), Marta Hurst (portugál; Swietelsky-Békéscsaba) – szélső ütők; Sara Dias (brazil; Sporting CP – Portugália), Lavinia Maiorano (holland; Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn) – feladóátlók; Tóth-Bodovics Hanna (Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn), Radnai Luca (UNC AT, Amerikai Egyesült Államok/egyetemi bajnokság), Adriani Vilvert (brazil; Heidelberh Volkswagen – Spanyolország), Ecem Sahin (visszament Törökországba) – centerek.
A szakmai stáb

  • Ügyvezető: Lacombe Zsófia.
  • Vezetőedző: Vincent Lacombe.
  • Másodedző: Szabó Dávid.
  • Erőnléti edző: Gáspár Miklós.
  • Gyógytornász: Seres Szilvia.
  • Orvos: dr. Palka Gergely.
  • Klubmenedzser: Vida Róbert. 
  • Kommunikációs menedzser: Barbarics András.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában