Fotókkal, videóval

2024.08.24. 18:03

Porsche invázió Kaposvár főterén

Luxusautók foglalták el Kaposvár főterét szombaton délben. A különböző típusú, teljesítményű és évjáratú járművek a Kaposvár Classic elnevezésű autóstúrán és versenyen vettek részt. A különleges jobbára Porsche járgányokat nagyjából két órán keresztül csodálhatták meg az érdeklődők.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

Csaknem száz, zömében Porsche parkolt le a város főterén a 19. alkalommal megszervezett Kaposvár Classic autóstúrán. A versenyzők Bikalról indultak el a somogyi vármegyeszékhely irányába, majd az ebédszünet után mentek is vissza a baranyai településre. A járműveknek valamivel több mint 370 kilométeres útvonalon kellett különféle ügyességi és kvíz feladatokat teljesíteniük.

Porsche autók Kaposváron
Több Porsche is parkolt Kaposvár főterén Fotó: Lang Róbert

A mezőnyben több olyan versenyző is volt, aki először vett részt a Kaposvár Classicon. A budapesti Károlyi András is új volt a mezőnyben. A férfi elmondta, baráti társaságuk szervezte az eseményt, ezért is csatlakoztak a Porsche 996 4S típusú autójával a versenyhez.

– Friss tag vagyok a Porsche klubban, idén jutottam hozzá a kocsihoz – mondta a tatai Gulyás Lajos, aki egy Porsche Cayman T modellel érkezett. – Ez a második rendezvény amin a klub keretében veszek részt. Egyelőre ismerkedek a feladatokkal, de nagyon élvezem és jól is érzem magamat. Az úgynevezett 1/100-as verseny még teljesen új számomra, abba bele kell jönnöm. Vannak hiányosságaim, de majd egyre jobb leszek – mondta a férfi. 

Több extra is van a Porsche autójában 

Gulyás Lajos hozzátette, autójában néhány olyan extra is megtalálható alapból, melyet csak a jobb modellekbe szoktak beleépíteni. A 2000 köbcentis, négyhengeres boxermotorban, 300 lóerő dolgozik. – A jármű sportfutóművel, sperrdifivel, nagyobb kerekekkel, sportüléssel, dinamikus motortartó bakkal és sok finomsággal van felszerelve azért, hogy a viszonylag kis teljesítményből is élvezetes autózást lehessen kihozni – hangsúlyozta.

Porsche találkozó Kaposváron
Sokan érdeklődtek a Porsche-k iránt 
Fotó: Lang Róbert

A 22 éves Károlyi Márk Diósdról érkezett a versenyre. Már több hasonló megmérettetésen is részt vett, a kaposvárit azonban először teljesítette. Érdeklődésünkre elmondta, más autó nem tud olyan élményt adni, mint egy Porsche, ezért is jó vezetni a 964-es típusú járművet.

Pintér Rómeó Kaposvár alpolgármestere, a Kaposvár Classic önkéntes segítője az eseményen arról beszélt, ez nem egy közúti verseny, hanem ügyességi játék, melynek keretében a forgalomtól elzárt területeken meghatározott időre kell különböző feladatokat végrehajtani az autóknak és a sofőröknek. A rendezvény célja az is, hogy élményautózás közben a versenyzők megismerjék Kaposvár és Somogy csodálatos tájait. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában