Labdarúgás

2024.08.11. 20:32

Rákóczi FC: meghosszabbították a gólfesztivált

Kiütéses sikert aratott a Szekszárdi UFC otthonában Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Önbizalommal telve utazhatott Szekszárdra a Rákóczi FC, amely az előző fordulóban kilenc gólt szerzett a PTE-PEAC ellen. Az akkor mutatott lendületes játékot átmentették a vasárnapi meccsre is a zöld-fehérek, akik annak ellenére, hogy eléggé felforgatott felállásban léptek pályára azonnal átvették az irányítást. A kaposvári fölény nemcsak mezőnyben, hanem – viszonylag gyorsan – gólokban is megmutatkozott, hiszen tíz perc leforgása alatt háromgólos előnybe kerültek a somogyiak. A tizenkettedik percben Horváth Balázs ugratta ki Babinszky Bencét, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről, kissé jobbról, nagy erővel lőtt a bal felsőbe (0–1). Hat perc elteltével Babinszky Bence az előkészítésben jeleskedett, remekül tette le a labdát Mayer Milánnak, aki tizennyolc méterről lőtte ki a bal alsót (0–2). A következő találtra sem kellett sokat várni, csak újabb négy perc telt el, amikor egy szépen felépített támadás végén Mayer Milánt buktatták a tizenhatoson belül, azonban a labda Zoltán Rafael elé került, aki okosan tekert a bal alsóba, tíz méterről, kissé balról (0–3). A szünet előtt pedig a Mayer Milán, Görög Gergő duó csinált bolondot a komplett szekszárdi védelemből, mindössze pár passzal, melyek végé utóbbi gurított a hálóba hat méterről (0–4). 

A második félidőre a hazaiak edzője, érhető módon cserélt, azonban hiába változtatott négy helyen is csapatán Mészáros István, egy jó átlövésnél többre nem futotta csapatától, míg a Rákóczi újabb tíz perc leforgása alatt már tetemessé tette előnyét, hiszen előbb Görög Gergő átlövése kötött ki a kapu bal oldalában (0–5), majd egy kiugratás után Babinszky Bence gurított a hálóba (0–6), majd nem sokkal később a harmadik gólját is megszerezte a Rákóczi támadója: Balla Kevin kiugratás után Mayer Milán került ziccerbe, Babinszky Bence elé talált, aki egy méterről lőtt a kapuba (0–7).

Ez megadta a kegyelemdöfést a szekszárdiaknak, akik azutolsó negyed órában még becsületből mentek előre, de a becsületgólhoz ez kevésnek bizonyult, így a Rákóczi, melyben a meccs utolsó periódusában két saját nevelésű fiatal, Pressing Máté és Szabó Milán is pályára lépett, ráadásul előbbi az utolsó percben, egy kipattanóból a kapuba talált (0–8), újabb fölényes győzelmet aratott.  Ami pedig még kiemelendő, hog a kaposváriak 17 gólt szereztek két meccs alatt.

Szekszárdi UFC–Kaposvári Rákóczi FC 0–8 (0–4)
Szekszárd, 100 néző. V.: Maml Z. (Jakab B., Kondákor T.).
Szekszárdi UFC: Pomozi – Péter A., Ágics, Béla D. – Kárpáti, Gellér, Lékó (Bartha, a szünetben), Tóth D., (Tokody, a szünetben), Horog – Sütő (Arena, a szünetben), Paksi (Ulbert, a szünetben). Vezetőedző: Mészáros István.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Görög, Balogh Á., Hadaró, Pusztai (Böndi, a 72. percben) – Horváth B. (A. Mazzonetto, az 51. percben), Szederkényi – Babinszky, Balla (Szabó M., a 72. percben), Zoltán R. (N. Mazzonetto, a 63. percben) – Mayer M. (Pressing, a 72. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Babinszky (a 12., az 54. és a 64. percben), Mayer M. (a 18. percben), Zoltán R. (a 22. percben), Görög (a 38. és az 50. percben), Pressing (a 91. percben). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában