Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány

2024.08.28. 14:02

Tanszerekkel a hátrányok leküzdése ellen

Ötvenhárom kaposvári gyermek kapott szerdán tanszerekkel teli hátizsákot. Idén negyedik alkalommal szervezte meg a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány adomány gyűjtő- és osztó kampányát. Országszerte ezer család iskolakezdését támogatták.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Izgatottan figyelték a gyerekek, hogy mit rejtenek a hátitáskák, amelyet szerda délelőtt kaptak meg a kaposvári Új Esély Központban.
– Idén negyedik alkalommal szerveztük meg a tanszer adománygyűjtést és ezer csomagot osztunk ki harminc településen – mondta el Floch Gábor Barnabás, missziós koordinátor. Hozzátette: a csomagokba minőségi tanszerek, mint például vonalzókészlet, ceruzák, füzetek, festékek, körző került.

tanszerek, osztás
Ötvenhárom kaposvári gyermek kapott szerdán tanszerekkel teli hátizsákot Fotó: TIBOR KOVACS

– Minden csomag nagyon jó helyre kerül, próbáljuk a családok iskolakezdését támogatni, kiadásaikat csökkenteni – jegyezte meg a missziós koordinátor. A kaposvári Új Esély Központ két éve működik, így második alkalommal kaphattak a hozzájuk járó, pszichiátriai betegek csemetéi csomagokat.

– Ötvenhárom csomagot kapott minden kaposvári ellátottunk gyermeke – mondta el Schüszler Diána,  Dél-Dunántúli Új Esély Központok regionális vezetője.

Czirják Szilvia tizenegy éves fia is örülhetett a csomagnak. – Két éve, a megnyitás óta rendszeresen járok munka mellett a központba, sokat segítettek lelkileg, valamint korábban kaptunk tartós élelmiszer csomagot, most tanszereket, aminek nagyon örülök, mert egyedül nevelem gyermekemet és albérletben lakunk – mondta el az édesanya. Kisfia, Tamás a legjobban a körzőnek örült, mert az még hiányzott az iskolakezdés előtt. 

A tanszerátadó ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere kiemelte: abban hisz, hogy az oktatás a jövő építésének egyik legfontosabb alapköve. – A hátrányos helyzetből való kikerülés nem megy oktatás nélkül, mindenkinek lehetővé kell tenni a tudás megszerzését, ez egyedül az önkormányzatnak nem sikerülne, csak olyan társakkal, mint a baptisták – jegyezte meg a polgármester. A rendezvényen Révész Lehel baptista lelkész áldást mondott és köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy Jézus mennyire szerette a gyereket tanítani, olvasni nekik a Bibliából.

Új esélyt adnak a tanszerek

A kaposvári Új Esély Központ két éve alakult. Péter Gabriella, a nappali ellátás vezetője elmondta: munkatársaik a különböző mentális problémákkal élők, szocializációs nehézségekkel küzdők, krízisben lévők, és diagnosztizált pszichiátriai betegek számára kínálnak olyan napközben igénybe vehető szolgáltatásokat, amelyek segítik a mindennapi életvitelt, a családi és társadalmi kapcsolatok erősítését, ezáltal a jobb életminőség elérését. Megjegyezte: a Baptista Tevékeny Szeretet Missziót egyébként tizenhárom éve hozták létre és jelenleg tizenötezer ember mindennapjait teszik könnyebbé.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában