Segítség

2 órája

Dunai árvíz: Meleg étellel segítik a krisnások a gáton dolgozókat

Már 1530 adag meleg ételt osztottak ki a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének önkéntesei az árvíznél dolgozó vízügyi szakembereknek Vácon, Gödön, Tahitótfalun, Óbudán és Dunabogdányban. Az árvíz miatt érintett területen dolgozó Krisna-tudatú hívők közössége önkénteseit Somogyvámosról koordinálja Hosszú Zoltán, az egyház elnöke.

Koszorus Rita

Ételt osztanak az árvízi védekezőknek a krisnások.

– Az a cél, hogy a leghatékonyabban segítsük az árvízi védekezést – mondta a Sonline.hu-nak az önkénteseket irányító Hosszú Zoltán. – Az árvízi védekezés kapcsán Somogyvámosról történik a központi szervezés, a hatóságokkal való folyamatos kapcsolattartás, valamint az erőforrások koordinációja. Igyekszünk az érintett területekre eljuttatni a megfelelő erőforrásokat – tette hozzá.  

dunai árvíz
Az árvíz sújtotta területen segítenek. Forrás: Krisna-tudatú Hívők Közössége

– A helyzet kialakulásakor elkezdtük felkeresni azokat a szervezeteket, akiknek lehet segítségre szükségük és jeleztük, hogy segíteni tudunk. A minap a Vízügy egy elég hosszú településlistát adott, hogy hol megoldatatlan a hivatásos állomány étkeztetése, tette hozzá Szilaj Péterné, szóvivő. Három járművel keresik fel a településeket és viszik el a több mint egy tucat helyszínre a kiporciózott meleg ételt, de olyan is van, ahova élelmiszert juttatnak el, amiből helyben készítik el a szakemberek vagy önkéntesek az ételt.

dunai árvíz
Forrás: Krisna-tudatú Hívők Közössége

Saját forrásból segítenek az árvíz sújtotta területen

Az ételadományokat a krisnások saját forrásból finanszírozzák, s emellett homokzsákolásban is segítenek önkénteseik a Dunánál. 

A dunai árvíznél a történelmi egyházak önkéntesei is tevékenyen részt vesznek a védekezésben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában