Együtt segítenek

21 órája

Árvíz: segítenek a védekezésben a somogyi politikusok is

A vezető somogyi politikusok többsége lemondta az összes hivatalos programját, hogy részt vegyenek az árvízi védekezésben.

Koszorus Rita

A gát építésén segítenek.

Forrás: Dér Tamás facebook oldala

Dér Tamás Vácon ragadott lapátot és vállt vállnak vetve dolgozott Mága Zoltán hegedűművésszel, hogy minél több zsákot töltsenek meg homokkal. 

duna árvíz
Együtt segítenek. 
Forrás: Dér Tamás facebook oldala

Együtt segítenek a somogyiak

Móring József Attila, a dél-dunántúli régió kormánybiztosa jelenlegi és egykori munkatársaival együtt indul útnak csütörtök hajnalban Bajára, hogy az árvízi védekezésben vegyenek részt. 

– Egykori munkatársaim a somogyvári polgármesteri hivatalból, illetve a leköszönő és a megválasztott polgármester, valamint jelenlegi kollégáim is velem tartanak, hogy együtt segítsünk a Dunánál. De a fiam is ott lesz velünk, aki mindössze öt éves volt, amikor a 2010-es árvíz idején Felsőzsolcán is részt vettünk a gát építésében, mondta a politikus a Sonline.hu kérdésére. Hozzátette: korábban a horvát földrengésnél is segítettek, de Szerbiába is vittek somogyvári ásványvizet, amikor ott volt árvíz. 

A somogyi delegációt erősíti Biró Norbert közgyűlési elnök, valamint Huszti Gábor alelnök, de Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is részt vesz a homokzsákok töltésében és pakolásában a dunai árvíznél. Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő is odaáll az árvíznél dolgozók mellé, csütörtökön Dunaszekcsőn segít a révnél a védekezésben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában