Koncert

2024.09.08. 13:58

Fénybe borította a kaposvári Kossuth teret ByeAlex - FOTÓ, VIDEÓ

Péntek este a KFT zenekar koncertjével gyakorlatilag a kaposváriak berúgták a Miénk a város fesztivál ajtaját.

Koszorus Rita

Az utcai forgatag már szombaton késő délután elkezdett hömpölyögni, amikor az Európa parkban, ahol a fantasztikus előadások sorát a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei kezdték meg. A  muzsika betöltötte a parkot és kisebb tömeg formálódott a Fő utca Vármegyeháza előtti szakaszán. 


Aki azonban inkább felfedezte volna az árusok és kézművesek kínálatot, nem csalódott. A Miénk a város programjaira időben érkezőknek még az esti koncertek előtt volt idejük megkóstolni a fesztiválkalácsát, amelyet ezúttal is a vízvári kürtőskalácsos házikónál találhattunk meg. Váraljai Zsolt erre az alkalomra egy pisztáciás kürtőskalácsot sütött liofilizált málnával. Természetesen felsorakoztak a sétálóutcán a legjobb pálinkák és borok is, hogy kellemes frissítőt nyújtsanak a táncban és énekben megfáradt fesziválozóknak. Az este ugyanis a nap szállta után berobbant, a közönséget a Lee Olivér Trió melegítette be, hogy aztán ByeAlex és a Slepp robbantsa fel a színpadot. Sokan jöttek el csak a zenekar miatt a Kossuth térre. 

– Jó idő van és itt szól egy kis zene, jó hogy van még ilyenkor ősszel is fesztivál–, mondta kérdésünkre Pajger János, aki a rockzenét hiányolta a zenei kínálatból. 
– Én a ByeAlex miatt jöttem, egy számát várom a Bocsánat című számot, őt meg elhívtam magammal, mutatott barátnőjére Anita, akinek feltett szándéka volt megfeledkezni a mindennapi gondokról és egy jót szórakozni szombat este.
Sallai Ibolya családjával jött el a fesztiválra, így tulajdonképpen három generáció kapcsolódott ki együtt. 

– Mindannyian ByeAlex rajongók vagyunk, mondta az asszony, aki szerint több hasonló rendezvény kellene egész évben. 
A Kaposvárra és Somogyba szinte visszajáró ByeAlex és a Slepp kimaxolta az estét, hiszen a legnagyobb slágereiket hozták el, amelyet együtt énekelt a közönség velük. Sőt még az intrók alatt felcsendülő dallomokat is kórusban harsogták a kaposváriak. Az Ájkosz című számnál arra kérte Alex a közönséget, hogy vegyék elő mobiljaikat és kapcsolják fel a vakut. Lényegében ezzel felkapcsolták a villanyt, hiszen csaknem fénybe borult a Kossuth tér a világító telefonoktól. 
A fesztivál vasárnap is folytatódik, a családosoké a Miénk a város harmadik napja, hiszen kézműves programok, családi játszótér és óriáscirkusz valamint zenés programok is várják a kicsiket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában