Fotók

2024.09.08. 16:53

Horgászhölgyek versenyeztek a Gyertyánosban

A régióban egyedülálló módon már ötödik alkalommal a gyertyánosi női horgászversenyen mutatták meg a somogyi horgászhölgyek, hogy kell halat fárasztani. A már hagyományos eseményen ezúttal tizenhatan ragadtak pecabotot.

Böcz Zoltán

Jól kezdte a versenyt a kétszeres győztes Kopitár Viktória, aki a lettországi világbajnokság után a bojlis szereléket feederre cserélte. – Voltam már tesztelni egy hete a tavat, de most teljesen más működött, mint akkor – árulta el Kopitár Viktória, aki Balázs Lucával párosban a hetedik helyen végzett az idei lettországi világversenyen.

A verseny legnagyobb halát akasztó Balázs Luca vidáman várta a kapást a Gyertyánosban.

A verseny legfiatalabb indulója Szabari Dóra Viktória volt. A 11 éves lány idén tavasszal kezdett pecázni. – A szüleim régebben sokat horgásztak, így én is kedvet kaptam és eljöttem a versenyre – árulta el a fiatal horgászhölgy, aki úszós módszerrel több pontyot is horogvégre csalt.

Az 'A' szektorban nagy verseny volt a végső győzelemért. Szita Tímea szákja végül három kilóval bizonyult nehezebbnek Kopitár Viktória fogásánál, így ő nyerte a vándorserleget. A verseny győztese másfél éve horgászik és igyekszik minél többször kipróbálni magát hasonló eseményeken. – A sima pecához képest más a hangulata egy versenynek, ami motivál engem –mondta az idei győztes Szita Tímea, aki főleg édes ananászos csalival érte el a sikert.

Gelencsé Attila az eredményhirdetés előtt kiemelte, hogy Kaposváron és a Zselic tekintetében körülbelül ötezren kedvelik ezt a sportot. – Az aktív turizmus mellett a horgászat is belépett a Zselic népszerűsítésébe. Gyerekkorom óta horgászom, és most a fiamat tanítom, akit a pecával sikerült kiszakítanom a digitális világból – emelte ki a képviselő.

A szektorgyőzteseknek járó serlegeket Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Pintér Ottó, a Sefag Zrt. Zselici Erdészetének igazgatója és Séta István, a Gyertyános Horgász Egyesület titkára adta át.

A női versenyen tíz kilós átlag fogás mellett összesen 167 kiló halat tereltek szákba a hölgyek. A győztes 27,6 kilogramm kopoltyúst akasztott. A legnagyobb fogásért járó serleget Balázs Luca vehette át, aki egy 3,9 kilós pontyot csalt horogra.

A verseny részletes eredményei ITT elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában