A jövőbe fektetnek

2 órája

Száka-Budai Klára lett az Év informatika tanára Somogyban

Száka-Budai Klára, a Kisfaludy utcai Tagiskola pedagógusa lett az év informatika tanára Somogyban. Az év somogyi informatika tanárának járó elismerést Jóföldi Endre, ügyvezetőtől vehette át a nyertes a Precognox Kft. Fő utcai épületében tartott díjátadón.

Koszorus Rita

Fotó: Lang R.

Ezzel informatikai eszközöket is nyert intézményének az Év informatika tanára Somogyban díj új tulajdonosa. – Nagyon boldog vagyok, hogy én kaptam idén ezt a megtisztelő címet és hogy idén újra informatikai eszközökkel tud bővülni az iskolánk. Ezzel a gyerekek oktatását sokkal érdekesebbé tudom tenni és nagyban hozzájárul a tehetséggondozáshoz is, mondta kérdésünkre Száka-Budai Klára. A tanárnő elmondta: folyamatosan képzi magát, hogy a gyerekeknek a legújabb információkat adhassa át, s úgy véli, emiatt nyerhette el a zsűri tetszését pályázata. – Több tanulmányi versenyen szépen szerepeltek a kisfaludys diákok, úgyhogy azt gondolom, hogy inkább nekik köszönhetem, hogy itt állhatok, tette hozzá. Azt pedig már majdnem pontosan tudják, hogy a nyereményt mire fogják költeni. 

az év informatika tanára somogyban
Száka-Budai Klára, a Kisfaludy utcai Tagiskola pedagógusa lett az év informatika tanára Somogyban. Fotó: Lang R. 

– Nagyon jó ez a kezdeményezés, mert ezzel a pályázattal minden évben kapunk némi összeget és a hiányzó eszközöket, amiket a tananyag megkövetel, be tudjuk szerezni. Főként a robotika oktatásához lenne szükség megfelelő számú eszközre, de a gépparkunkat sem ártana megújítani, mondta Száka-Budai Klára. Aki hozzátette: mivel ő általános iskolásokkal foglalkozik, akik jórészt játéknak fogják fel az informatika tanulást igazi élményt tud átadni a gyerekeknek. Ők pedig nagyon élvezik a tanulást, így öröm a tanítás igazán. 

az év informatika tanára somogyban
Fotó: Lang R.

Rekordszámú jelentkezés az év informatika tanára pályázatra

A pályázatra idén rekordszámú, tizenhét nevezés érkezett, s a többi díjazott sem távozott üres kézzel, hiszen ők egyenként 300 ezer forint értékű informatikai eszközt nyertek. 

Ebben az évben több somogyi pályázó volt, így a balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium két pedagógusa, a látrányi Fekete István Általános Iskola egy tanára is a díjazottak között van. Rajtuk kívül a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Munkácsy Mihály Gimnázium pedagógusai is értékes eszközöket nyertek a pályázaton. 

– Azt szeretnénk, ha a közoktatásban olyan alapokat szereznének a gyerekek, hogy bármilyen területen is mennek továbbtanulni segítségükre legyen, mondta Jóföldi Endre, az Év informatika tanára Somogyban pályázatot életre hívő Precognox Kft. ügyvezetője. Hozzátette: az idei pályázat sikere igazolja, hogy összefogással lehet jó dolgokat elérni. Bejelentette: jövőre is biztosan lesz kiírás, amelyben terveznek változtatásokat. 

A díjátadón Szita Károly, polgármester megköszönte a támogató cégek hozzájárulását és a Precognoxnak a szervezést. – Nagyon köszönöm, hogy minden évben felhívják a figyelmet az informatikára, mert ez a jövőbe tekint és a szakképzett munkaerőre irányítják a figyelmet ezzel a pályázattal, mivel az az iskolákban rejlik, fogalmazott a polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában