Hazafi

2024.09.17. 13:55

Kadétprogrammal nevelnének a gyerekből elkötelezett felnőttet

Folyamatosan emelkedik a kadétprogramban résztvevő diákok száma, mondta Kis-Bús Károly a Magyar Honvédség Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka a kaposvári Táncsics Mihály laktanyában, a keddi honvéd kadét szemináriumon.

Marosi Gábor

 A találkozót azoknak a somogyi, baranyai és zalai intézményeknek szervezték, ahol kadétképzés folyik.

Kis-Bús Károly a Sonline.hu-nak elmondta, a felelősségi területükön lévő három vármegyében 11 iskolával van együttműködési megállapodásuk, Somogyban 4, Baranyában 5, Zalában 2 intézménnyel. A keddi esemény célja az volt, hogy az intézmények vezetőit, képviselőit a szakmai előadók tájékoztassák az aktuális változásokról és lehetőségekről annak érdekében, hogy még professzionálisabb legyen a partnerek közötti együttműködés.

Az ezredparancsnok kérdésünkre elmondta, folyamatosan szerveznek programokat, kirándulásokat a kadétoknak. Céljuk az is, hogy a kadétiskolák számát bővítsék, és minél több tanulót vegyenek fel a honvédképzésre. Kis-Bús Károly hangsúlyozta, a kadétprogram egy olyan terület, ahol a fiatalok megismerhetik, megszerethetik a honvédelmet és érzelmileg elköteleződhetnek. – Mindenkinek van hazája, szűkebb otthona, családja, akiket szeret és szükség esetén ha kell, akkor megvéd – emelte ki az ezredparancson. – Ezt az elköteleződést már fiatalkorban el kell kezdeni annak érdekében, hogy a gyerekekből olyan felnőttek váljanak, akik majd a saját gyerekeiket is a honvédelemi pálya irányába próbálják orientálni – tette hozzá az ezredparancsnok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában