Megyei időjárás

12 órája

Néhol előfordulhat zápor, de napos idő várható Somogyban

Csütörtök reggel az elszórtan előforduló párásság gyorsan megszűnik, majd napsütéses, gyengén felhős idő alakul ki Somogyban.

Fotó: Ádám János

Délután már több felhő, gyakoribb felhősödések zavarhatják a napsütést. Számottevő eső érkezése nem valószínű, bár elvétve, elsősorban a délnyugati határvidék térségében nem kizárható futó, jelentéktelen záporeső előfordulása. A hőmérséklet marad az évszakos átlag körül szinten.

Éjszaka eleinte még lehetnek élénk széllökések, majd legyengül a légmozgás. Mérsékelt erősségű, szakadozott felhőzet melletti csillagfényes égbolt lesz jellemző. Esőtől nem kell tartani. Hajnalban kisebb párásság előfordulhat helyenként.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 12,
csütörtök délután 23,
péntek reggel 11 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek csütörtökön. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken is kellemes hőmérsékletű, napsütéses napra készülhetünk. Gyenge marad a légmozgás. A nyugati határvidék térségében látszik esély egy-két kósza zápor kialakulására, de ott is jellemzőbbnek látszik a napsütéses időjárás mérsékelt felhősödésekkel.

- A hétvégére és jövő hétfőre jelentős frontoktól mentes, napsütéses, helyenként és időnként fátyolfelhős, nyugodt, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű, sőt annál pár fokkal enyhébb őszi időjárásra van kilátás.

- Keddre is enyhe idő ígérkezik, de a korábbinál határozottabb, többnyire áttetsző, de időnként vastagodó felhőréteg szűrheti a napsugarakat. D-ire fordul a légmozgás.

- Szerdán előreláthatólag még zömében szűrt napsütéses, vékonyan felhős égbolt és kellemes időjárás következik. Egy közelgő mediterrán ciklon előtt várhatóan élénkülő D-ies szél támad és meleg levegőt szállít a térségbe. A nap második felében, nyugat felől vastagodó felhőréteg sodródhat az ország fölé, melyből elszórtan szemerkélő eső is előfordulhat. Keleten nyáriasan meleg napra van kilátás. (forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában