Vízilabda Magyar Kupa

2 órája

Drámai meccsen győzött a Kaposvári VK

Kiélezett, az utolsó másodpercekig nyílt mérkőzésen győzte le a házigazda Egert a Kaposvári VK a vízilabda BENU Magyar Kupa A jelű csoportjának nyitómérkőzésén

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

A bajnokság után a Magyar Kupa küzdelemsorozatába is belevetette magát a Kaposvári VK, amely Egerben ugrott medencébe az A jelű négyes tagjaként. Kezdésként a házigazda DIGI Eger várt a somogyiakra, akik a hosszú út ellenére jól kezdték a találkozót, hiszen Dőry Farkas ötméteresével, illetve Juhász-Szelei Norbert jó emberelőny-kihasználásával viszonylag hamar kétgólos előnyre tettek szert. Az első játékrész végén azonban szépítettek a házigazdák, majd a második negyed közepére fordított is az Eger.

Kaposvári VK, KVK
Győzelemmel kezdett a Kaposvári VK a Magyar Kupában Fotóillusztráció: Andrássy Zoltán

A térfélcserét követően azonban megrázta magát a KVK és ismét magához ragadta a vezetést, hiszen előbb a nyáron igazolt Bede Marcell akciógóljával egyenlítettek a vendégek, majd a válogatott center, Hárai Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé. A hazaiaknak viszont nem ízlett, hogy újra a kaposváriaknál az előny, így Gólya Noel duplája, illetve Szalai Gábor akciógólja révén már ők vezettek kettővel. Emiatt vendégoldalról a legjobbkor jött Fülöp Bence emberelőnyből született találata, amit egy gyors gólváltás, majd kaposvári egyenlítés követett, ugyanis a harmadik felvonás utolsó másodpercében ifjabb Berta József volt eredményes.

Beváltak Kaposvári VK időkérései 

Az utolsó negyednek döntetlenről vágtak neki a felek, így nem is csoda, hogy az újabb emberelőnyös helyzet előtt időt kért Surányi László, a KVK mestere, aki jó taktikával küldte vissza tanítványait a vízbe, hiszen ifjabb Berta József gólra váltotta a fórt. A folytatásban felváltva estek a találatok, emiatt pedig igen izgalmas és nyílt lett a hajrá. Egy perccel a végső dudaszó előtt, amikor még mindig döntetlen állt az eredményjelzőn újra emberelőnybe került a KVK, amire Surányi László felhasználta a maradék időkérését, ami ugyanolyan jól sikerült, mint az első, hiszen Fülöp Bence értékesítette a helyzetet. A hátralévő időben sikerült még emberhátrányban is jól védekezniük a somogyiaknak, akik megtartották egygólos előnyüket, s összességében egy izgalmas, a végletekig kiélezett mérkőzést nyertek meg. 

A kaposváriak legközelebb szombaton este 19 órakor ugranak medencébe a Debrecen ellen, s amennyiben azt a találkozót is megnyerik már-már a legjobb nyolcban érezhetik magukat.

 

BENU Magyar Kupa, A csoport, 1. mérkőzés

Kaposvári VK–DIGI Eger 12–11 (2–1, 1–3, 5–4, 4–3)
Eger, Bárány uszoda, 200 néző. Vezette: Fodor R., Tordai G.
Kaposvári VK: Kósik – Dőry (1), Bede (1), ifj. Berta (3), Hárai (3), Fülöp B. (2), Juhász-Szelei (2). Csere: Aranyi, Pellei F., Pellei K., Baj, Vindisch, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.
DIGI Eger: Moravcsik – Rádli, Sári (2), Berényi (1), Szalai (3), Salamon (1), Gólya (4). Csere: Ádám E., Sudár, Dóczi, Molnár G., Moldisz, Biros V. Vezetőedző: Jászberényi Gábor.
Gól, emberelőnyből: 9/4, illetve 8/2.
Gól, ötméteresből: 1/1, illetve –.
Kipontozódott: Sári (30. p.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában