Vízilabda Magyar Kupa

3 órája

A csoport élére állt a Kaposvári VK

A Debrecent is legyőzte a Kaposvári VK a BENU Magyar Kupa A csoportjában, így a somogyiak az utolsó kör előtt vezetik a kvartettet.

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

Pénteken egy igazán kiélezett mérkőzésen nyert a házigazda DIGI Eger ellen a Kaposvári VK, amely szombat este a második ligából feljutó, ebben az idényben már az OB I.-ben érdekelt Debrecen ellen ugrott medencébe az egri Bárány uszodában, ahol a somogyiak rekordere, Vindisch Ferenc már az első ráúszásnál megkaparintott a labdát. Ezt pedig meglovagolták Surányi László tanítványai, hiszen a nyári sztárigazolásuk, Hárai Balázs kiharcolt egy kiállítást, az emberelőnyt pedig ifjabb Berta József gólra váltotta. Ezt az előnyt volt, hogy kettőre is tudta növelni a KVK, azonban az újonc Debrecen azonban szerette volna megmutatni, hogy nem véletlenül jutott fel a világ legjobb nemzeti bajnokságába, s ezt igazolva a második negyed vége felé egyenlítettek a hajdúságiak. A fordulás előtt azonban Pellei Kristóf duplája állította vissza a kaposvári előnyt, majd pár másodperccel később testvére, Pellei Frank hívta fel magára a figyelmet, hiszen végleg cserével kiállították. 

Kaposvári VK, KVK
Kósik Soma (pirosban), a Kaposvári VK kapusának védései is kellettek a sikerhez Fotóillusztráció: Andrássy Zoltán

A negyedik negyedben hengerelt a Kaposvári VK

A harmadik felvonásban feljött egyre a DVSE, azonban ezt követően Dőry Farkas is duplázott, s az utolsó negyedre fordulva hárommal vezetett az akkora már Juhász-Szelei Norbertet is elvesztő KVK. A végső felvonásban Fülöp Bence büntetőjét követően eldőlt a mérkőzés, már csak a gólarány maradt kérdéses, ami a Magyar Kupában fontos, hiszen, az ugyancsak hat ponttal álló csoportfavorit BVSC öttel verte a debrecenieket. Ez a kaposváriaknak végül nyolccal sikerült, így az utolsó kör előtt vezetik az A jelű négyest. 
A Kaposvári VK vasárnap 10.00 órakor a BVSC-Zugló elleni mérkőzéssel zárja a csoportküzdelmeket. A találkozó előtt bár biztossá vált, hogy mindkét klub bejutott a legjobb nyolcba, azonban így is marad tétje a meccsnek, mégpedig a csoportelsőség. 

BENU Magyar Kupa A csoport 

Kaposvári VK–DVSE-Master Good 14–6 (3–2, 4–3, 2–1, 5–0) 
Eger, Bárány uszoda, 130 néző. Vezette: Kun Gy., Gyurai A. 
Kaposvári VK: Kósik – Dőry (4), ifj. Berta (3), Fülöp B. (3), Hárai, Pellei K. (3), Vindisch. Csere: Szilágyi Á. (kapus), Besenyei, Bede, Pellei F., Baj (1), Juhász-Szelei, Vörös. Vezetőedző: Surányi László. 
DVSE-Master Good: Krémer – Somorjai (1), Berki (2), Pónya, Gagulic, Macsi P. (2), Zachary (1). Csere: Dienes, Bera, Domokos, Mihov, Macsi M. Füzesi. Vezetőedző: Fehér László. 
Gól, emberelőnyből: 7/2, illetve 11/1. 
Gól, kettős emberelőnyből: – 1/0. 
Gól, ötméteresből: 2/2, illetve 1/1. 
Kiállítva, végleg cserével: Pellei F. (16. p.), Juhász-Szelei (22. p.), illetve Macsi P. (21. p.), Mihov (27. p.). 
 

A csoport további eredményei: 

BVSC-Zugló–DVSE-Master Good 15–10 (2–4, 6–1, 2–1, 5–4)
DIGI Eger–BVSC-Zugló 10–11 (2–3, 2–0, 4–4, 2–4) 

 

Az A csoport állása: 

  1. Kaposvári VK 6 pont 
  2. BVSC-Zugló 6 pont 
  3. DIGI Eger 0 pont 
  4. DVSE-Master Good 0 pont 
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában