MÁV

2024.09.06. 14:36

Kisvasútnap Balatonfenyvesen, ingyenes programokkal várnak szombaton

Szeptember 7-én, szombaton tartja a MÁV-Start a kisvasúti napot Balatonfenyvesen, immár 27. alkalommal. A rendezvény ingyenesen látogatható, a vasúttársaság és Somogyszentpál önkormányzata több programmal is készül.  A rendezvény napján a kisvasúton 50 százalékos alkalmi kedvezménnyel lehet utazni Balatonfenyves és Somogyszentpál között. Az utazáshoz segítségként a szombati nap folyamán Magyarországról bárhonnan 50 százalékos kedvezménnyel lehet Balatonfenyvesre utazni.

Harsányi Miklós

– A szombati megnyitót követően 10:35-kor különvonatot közlekedtetünk Somogyszentpálra, amelyet a tavaly év végén Balatonfenyvesre érkezett, korábban a kecskeméti kisvasúton szolgált 490 053-as gőzmozdony húzza majd – közölte pénteken a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. - A különvonat Somogyszentpálról 15:45-kor indul vissza Balatonfenyvesre.

kisvasút balatonfenyves
Kisvasúti napot tartnak Balatonfenyvesen

A gőzösös utazáson kívül több programmal is készülnek a szervezők, Balatonfenyvesen műhelylátogatással és a keskeny nyomközű járművek kiállításával, míg Somogyszentpálon színpadi és családi programokkal, valamint kirakodó vásárral. A MÁV tájékoztatójában kitért rá: a Balatonfenyvesi kisvasút az egyetlen, egész évben üzemelő keskeny nyomtávú vonal az országban, amely nem csak turisztikai látványosság, hanem a hivatásforgalmat is kiszolgálja.
 A kedvezményes menetjegyek kizárólag a Balatonfenyves GV pénztárban válthatók meg. A kedvezményes jegyek érvényesítése bélyegzéssel történik Balatonfenyves GV állomás pénztárában. A balatonfenyvesi kisvasúton ország- és vármegyebérletekkel, a Magyarország24, Somogy vármegye24 és a Balaton24 napijegyekkel is lehet utazni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában